Gemeente Kaag en Braassem

Vervolg 'Hondenpoep hoort niet op een speelveld thuis'

Enige tijd geleden plaatsten wij een oproep aan kinderen om mee te doen aan een tekenwedstrijd. De opdracht was: ontwerp je eigen anti-hondenpoepbord. De organisatie is bedolven onder de reacties!

Op het speelveld tussen sporthal âHet Spantâ en basisschool âDe Kleine Wereldâ in Leimuiden trappen de kinderen regelmatig in de hondendrollen. Reden voor jongerenwerker Herman van de Brug van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland om een wedstrijd uit te schrijven. Kinderen uit Leimuiden mochten zelf een bord ontwerpen, dat duidelijk moet maken dat de baasjes van de honden er voor moeten zorgen dat het veld âpoepvrijâ blijft.

Aan de oproep is massaal gehoor gegeven! Het jongerenwerk werd bedolven onder het aantal inzendingen. De inhoud van de tekeningen varieert van prachtige taferelen tot nuttige tips, maar vooral veel ronde verbodsborden. De inhoud moge duidelijk zijn: âNo Dogshitâ, âVerbooden poepen en plaseâ, âGeen poep a.u.b.â, âNiet doen of opruimeâ zijn enkele van de gevleugelde kreten. Ook de tekeningen zelf spraken voor zich. Nieuwe hondenrassen zijn gecreëerd met af en toe bewonderenswaardige hondendrollen.

De volledig onafhankelijke jury rest de taak uit de enorme stapel de winnende inzending te kiezen. Deze zal binnenkort door de gemeente Kaag en Braassem tot een heus bord worden omgetoverd, dat naast het speelveld geplaatst zal worden. Natuurlijk hoort daar een hele officiële onthulling bij, maar daar verklappen we nog even niets overâ¦