Politie Groningen

Woensdag 4 maart 2009

Provincie Groningen, 04-03-2009

Groningen: politie pakt helers

In de nacht van dinsdag op woensdag trof de politie in het centrum van Groningen twee fietsers op een gestolen fiets aan.

Een 20-jarige man uit Groningen werd door agenten gecontroleerd op de Grote Markt. Hij reed op een fiets die hij een week daarvoor van een dakloze man voor 15 euro had gekocht. Het viel de agenten op dat het slot van de fiets niet deugde.

Een 27-jarige man uit Groningen viel op de Munnekeholm door de mand. Toen agenten zijn fiets controleerden bleek deze als gestolen te boek te staan. Ook hij verklaarde de fiets voor weinig geld op straat te hebben gekocht. Tegen de twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dronken fietser door politie aangehouden

Een 20-jarige man uit Utrecht is in de nacht van dinsdag op woensdag door de politie aangehouden in het centrum van Groningen. De fietser reed op de Oostersingel zonder fietsverlichting op de verkeerde weghelft. Toen de agenten hem hiervoor bekeurden bleek dat hij ook een behoorlijke slok op had. De dienders drukten de man op het hart om verder te gaan lopen. Even later trof de politie de man echter weer fietsend aan. Hij werd aangehouden en op het bureau bleek dat hij ruim
1 promille alcohol in zijn bloed had. Er is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Hij mocht door een rijverbod vier uur niet meer fietsen.

Groningen: familiair diefduo komt niet ver

De politie heeft dinsdagmiddag op de Westerhaven twee broers van 27 en 29 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor winkeldiefstal. Politieagenten in burger zagen de oudste van de twee drie winkels aan de Westerhaven binnengaan. In een sportwinkel zagen de dienders dat de 29-jarige spullen in zijn kleding stopte, terwijl zijn jongere broer buiten de winkel bleef staan. Hierop worden beiden op heterdaad aangehouden voor diefstal in vereniging. De broers hadden ook nog spullen weggenomen uit warenhuizen in de Herestraat en de Nieuwe Ebbingestraat. De verdachten bekenden tijdens het verhoor dat zij de diefstallen hadden gepleegd. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De gestolen goederen gaan terug naar de gedupeerde bedrijven. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: politie rolt hennepkwekerij in woning op

De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de P. Veningastraat een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In de woning troffen de agenten de 23-jarige bewoner aan. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op de eerste verdieping van het pand trof de politie in de slaapkamers twee werkende kwekerijen met 81 hennepplanten aan. Ook werden nog 132 hennepstekjes aan. Samen met de milieudienst van de gemeente Appingedam werd de kwekerij opgeruimd en vernietigd. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De officier van justitie zal op grond van het proces-verbaal beslissen wat met hem gaat gebeuren.

Muntendam: automobilist rijdt op voorganger

Een 24-jarige vrouw uit Muntendam is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Bovenweg in Muntendam. Op het moment dat de vrouw bij een wegversmalling voor een tegenligger remde werd zij van achteren aangereden door een 67-jarige automobilist uit Meeden. Het slachtoffer liep hierbij nekletsel op en moest door een ambulance, voor een behandeling, naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Stadskanaal: aanhangwagens te zwaar

De politie heeft dinsdagmiddag tijdens een verkeerscontrole twee automobilisten bekeurd. De automobilist, een 48-jarige man uit Grootegast, bestuurde op de Beneluxweg een bedrijfsauto met een aanhangwagen. Op de aanhanger werd een kleine mobiele kraan vervoerd. Bij weging bleek de aanhangwagen 17.6% te zwaar. De Grootegaster moest zijn aanhangwagen afkoppelen. Een 32-jarige automobilist uit Gieterveen werd op de Tinnegieter gecontroleerd. Op de weegbrug bleek dat de aanhangwagen met 82% was overbeladen. Tevens werd geconstateerd dat de bedrijfsauto van de Gieterveener de zware aanhangwagen niet mocht trekken. Voor beide strafbare feiten kreeg de man een bekeuring uitgereikt.

Groningen: bekeuringen bij gordelcontrole

Bij een gordelcontrole op het Damsterdiep heeft de politie dinsdagmiddag vijf bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde in totaal 375 automobilisten. Vier bestuurders droegen de gordel niet. Zij kregen een bekeuring uitgereikt. Eén automobilist was niet handsfree aan het bellen. Ook dit resulteerde in een bon. De controle duurde anderhalf uur.