Gemeente Soest

.

Kwaliteitskeurmerk voor het omgaan met persoonsgegevens

04 maart

De gemeente Soest is geslaagd voor de nauwkeurige wijze waarop zij omgaat met persoonsgegevens van haar inwoners.

De afdeling Publiekszaken van de gemeente behaalde een uitstekend resultaat op alle onderdelen van de zogeheten `GBA-audit'. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor het onderhoud van de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA).

Om de betrouwbaarheid van de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) procedureel en inhoudelijk te waarborgen, vindt er 1 keer in de drie jaar in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een GBA-audit plaats.

Hierbij wordt gecontroleerd of de persoonsgegevens correct zijn opgenomen en door de gemeente goed onderhouden worden.

De consequente inzet van kwaliteitsmedewerkers heeft er onder andere aan bijgedragen dat Soest wederom voor de GBA-audit is geslaagd. Door het accountantsbureau dat het onderzoek uitvoerde, werd zij beoordeeld met een `uitstekend'.

Bovendien is, ten opzichte van de eerdere GBA-audit in 2004, zowel de inhoudelijke kwaliteit van de GBA als het proces en privacydeel nog verder verbeterd.

Voor de inwoners van Soest is dit een extra waarborg dat er door de gemeente op een juiste wijze omgegaan wordt met hun persoonsgegevens.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties maakt de resultaten landelijk bekend als alle gemeenten de audit hebben afgerond.