Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 04-03-2009

Politie houdt winkeldief aan
ASSEN Een 47-jarige man uit Assen in dinsdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal in een warenhuis aan het Koopmansplein. Medewerkers van het warenhuis hebben de verdachte overgedragen aan de politie. De man, een bekende veelpleger, is aangehouden en ingesloten voor verhoor. In overleg met Justitie wordt gekeken naar het vervolgtraject. (BPS 09-015758)

Politie controleert in verkeer
HOOGEVEEN De politie heeft woensdag tussen 8.00 uur en 15.0 uur op de Zuidwoldigerweg en de Industrieweg gecontroleerd in het verkeer. Tegen 208 bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt omdat zij te hard reden. Bovendien kregen drie bromfietsers en bekeuring wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid in de ochtend was 88 km/uur en in de middag 76 km/uur. In totaal zijn 2312 passanten gecontroleerd. (BPS 09-015730)

De politie kiest ervoor om snelheidscontroles aan te kondigen, hoewel niet tot in detail bekend is op welke plaats de controle gehouden wordt. Dit blijkt de gemiddelde snelheid behoorlijk te drukken. De ernst van een verkeersongeval neemt toe naarmate er harder gereden wordt. Met alle gevolgen voor de verkeersdeelnemers. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk
opwww.verkeershandhaving.nlbij controles. De resultaten van deze controles worden in de reguliere persberichten meegenomen.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Politie zoekt getuigen van vernieling woning
ODOORNERVEEN -In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 februari, rond 0.30 uur, is een nog onbekend voertuig tegen een woning aan het Zuidzijde gebotst. De bewoners werden wakker van een harde knal. Toen ze polshoogte wilden nemen, hoorden ze een voertuig wegrijden. Het is niet precies bekend om wat voor soort voertuig het ging, mogelijk een personenauto. Toen de eigenaren buiten gingen kijken, zagen ze dat hun woning was geramd. Hierdoor is veel schade ontstaan. De veroorzaker is doorgereden. Op de plaats van het incident werd een baseballcap met daarop de tekst Radio Polkaboer en een papier met daarop de tekst De bende van Al Capone teruggevonden. Mogelijk zijn deze van de onbekende bestuurder. De politie is op zoek naar getuigen. Het verzoek is of de onbekende bestuurder of mensen die meer weten over het voorval, contact willen opnemen met de politie via 0900-8844. (BPS 09014861)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.