Gemeente Breda

Digitale reisinformatie bij bushaltes in Breda

De Gemeente Breda sluit met de Provincie Noord-Brabant een samenwerkingsovereenkomst om 26 digitale panelen met reisinformatie te plaatsen bij belangrijke en centraal gelegen bushaltes in Breda.

Op die panelen zal informatie te vinden zijn over vertrektijd, lijnnummer en bestemming van de eerstkomende bussen. Ook kan er actuele informatie op gezet worden over eventuele storingen en omleidingen.

Verkeerswethouder Wilbert Willems: "Om het gebruik van het openbaar vervoer te bevorderen is de provincie met ons en ook andere Brabantse gemeenten overeengekomen om actuele reisinformatie aan te bieden aan wachtende busreizigers. Ook betere informatievoorziening draagt immers bij aan een grotere aantrekkelijkheid van het openbaar vervoer."

De 26 digitale panelen komen bij de volgende bushaltes in Breda te staan: Volanshaltes aan de Vincent van Goghstraat, Ettensebaan/hoek Tuinzigtlaan en Ettensebaan/Woonboulevard; Sterhaltes aan het Groenedijkplein, de Heksenwiellaan, het Valkeniersplein en Dr. Struykenplein; haltes Brabantliner aan de Claudius Prinsenlaan en Bijster en bij de centrumhaltes/knooppunten Karnemelkstraat, Vlaszak en Haven. Bij al deze haltes komen twee panelen te staan, één aan elke zijde van de weg. Bij de grote centrale halte aan de Karnemelkstraat zijn vier panelen nodig.

De panelen zullen in de tweede helft van dit jaar geplaatst worden. De werkzaamheden worden afgestemd op die voor het beter toegankelijk maken van bushaltes. De Provincie Noord-Brabant betaalt de investerings- en onderhoudskosten; de gemeente betaalt per display een jaarlijkse bijdrage. In totaal trekt de gemeente voor de bijdragen aan de provincie en de eigen kosten voor aanvullende werkzaamheden in de tienjarige periode van de overeenkomst ruim EUR 100.000 uit.

Breda, 4 maart 2009