Gemeente Asten ben alert!

Voorkom een woninginbraak, ben alert!

Sinds 1 oktober 2008 vonden in Deurne, Asten en Someren in totaal 86 woning- inbraken plaats. De impact van een woninginbraak is groot. Helaas is niet alles te voorkomen, maar met wat eenvoudige maatregelen kun je het risico wel degelijk verkleinen. Samen kunnen we werken aan een veiligere woonomgeving!

Sinds 1 oktober 2008 vonden in Deurne, Asten en Someren in totaal 86 woning- inbraken plaats. In Someren 32, in Asten 23 en in Deurne 31. De impact van een woninginbraak is groot. Helaas is niet alles te voorkomen, maar met wat eenvoudige maatregelen kun je het risico wel degelijk verkleinen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een goede optie, wees verder alert op verdachte situaties.

Samen kunnen we werken aan een veiligere woonomgeving!

Voorkomen is beter!

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het is zo simpel en toch vergeten veel mensen het: De voor- en achterdeur op slot te doen voordat u gaat slapen of even weg gaat. Voor een inbreker maakt u het wel heel gemakkelijk als u dit vergeet. Laat verder geen ramen op een kier staan als u de woning verlaat. Maak gebruik van goedgekeurd hang- en sluitwerk dat voldoet aan het politiekeurmerk veilig wonen. Daarmee kunt u ervoor zorgen dat uw huis niet meer interessant is voor een inbreker. Kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl

Tijdschakelaar

Is er iemand thuis of toch niet? Dit is één van de vragen die een inbreker bezig houdt. Maak gebruik van tijdschakelaars op vroege donkere avonden en laat zo op meerdere plaatsen in huis licht branden. Ook al is er niemand thuis, een inbreker zal uw verlichte woning sneller overslaan.

Vakantiekaart

Gaat u langer dan zeven dagen weg, dan kunt u gebruik maken van de vakantiekaart (te downloaden via www.politie.nl of af te halen op het politiebureau). Hiermee laat u ons weten hoe lang u weg bent en wie uw sleutelhouder is. De politie probeert tijdens uw afwezigheid uw woning minstens één keer te controleren.

Meer doen aan preventie

Behalve de bovenstaande tips, kunt u een inbraaktest doen op www.politie.nl/brabantzuidoost.nl

Kies voor 'Preventie' (boven in het menu), links voor 'Veilig Wonen' en vervolgens voor 'Inbraaktest'. Nuttig is ook de informatie over verschillende werkwijzen van inbrekers.

Bent u ondernemer?

Speciaal voor ondernemers in het gebied DAS is er een Preventie-advies ingericht op de lokale websites van uw politie: www.politiedeurne.nl, www.politieasten.nl en www.politiesomeren.nl

Meld verdachte situaties

Hier vragen wij om uw hulp. U bent de oren en ogen in de wijk en u weet of er vreemde personen of auto's in de wijk zijn. Merkt u dat er belangstelling is voor woningen of geparkeerde auto's, reageer alert en bel meteen 0900-8844 (ook 's nachts!). Geef de politie door wat u ziet en waarom dat vreemd is. Let op zaken als een kenteken, kleur en type auto en het signalement van de perso(o)n(en). Dit verhoogt de pakkans in een heterdaadsituatie. Uw informatie kan waardevoller zijn dan u denkt.

Aandacht voor woninginbraken vanuit gemeente, politie en justitie

Woninginbraken is een speerpunt in 2009 voor de gemeente, politie en justitie. Deze instanties hebben extra aandacht voor woninginbraken en hebben de afspraak nauw met elkaar samen te werken. Zo streven wij, samen met u, naar een veiliger woonomgeving!

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u terecht op de websites van politie www.politiedeurne.nl, www.politiesomeren.nl, www.politieasten.nl