Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 04-03-2009

Door rood

NIEUWEGEIN De politie heeft op dinsdag 3 maart een roodlichtcontrole gericht op scholieren gehouden.

De controle vond van 14.30 uur tot 15.00 uur op de kruising Binnenwal/Noordstedeweg plaats. Negen fietsers negeerden het rode verkeerslicht en werden bekeurd.

Op slot, maar toch niet

NIEUWEGEIN Een man werd op dinsdag 3 maart aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 16.40 uur zagen agenten een man over het fietspad van de Doorslag fietsen. Zij zagen dat het lipje van ringslot van de fiets naar beneden stond en de fiets dus op slot behoorde te staan. Daarop controleerden zij de fietser, een 30-jarige man uit IJsselstein. De fiets bleek in 2003 in IJsselstein te zijn gestolen. De fietser werd aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. Tegen de IJsselsteiner is proces-verbaal opgemaakt.

Uit contact met de eigenaar van de fiets, bleek dat de fiets door de verzekeringsmaatschappij was vergoed en hij een nieuwe had gekocht. De fiets gaat nu terug naar de verzekeringsmaatschappij.

20% te hard

HOUTEN De politie heeft op dinsdag 3 maart van 14.00 uur tot 15.45 uur een snelheidscontrole op de Rondweg gehouden. In die tijd werd de snelheid van 1200 voertuigen vastgelegd, 240 bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed 80 km/u. De overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

Geslotenverklaring

VIANEN De politie heeft op dinsdag 3 maart van 08.00 uur tot 08.30 uur op de Don Velascodreef op de naleving van de geslotenverklaring gecontroleerd. Achttien automobilisten negeerden de geslotenverklaring, veertien van hen werden direct bekeurd, de overige vier krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.