Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht, 04-03-2009

Jongen beroofd van mobiele telefoon

UTRECHT- Een 16-jarige jongen uit Utrecht is dinsdagavond 3 maart beroofd van zijn mobiele telefoon.

Omstreeks 22.25 uur kreeg de politie een melding dat een jongen op het Furkaplateau van zijn mobiele telefoon beroofd was. De verdachte was in een auto gestapt en weggereden. Agenten zochten de omgeving af. Een jongen werd later aangehouden, maar hij bleek niets met de zaak te maken te hebben. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Jongen ernstig gewond na aanrijding

UTRECHT- Een 14-jarige jongen uit Utrecht is dinsdagavond aangereden door een 29-jarige automobilist uit Utrecht.

Omstreeks 20.10 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval. Een 14-jarige fietser wilde bij het 24 Oktoberplein de Joseph Haydnlaan oversteken. Op dat moment kwam een automobilist aanrijden die niet op tijd meer kon remmen. De jongen werd door de auto geschept. Hij is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Dinsdagmiddag heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden aan de Burgemeester Norbruislaan.

Van 13.00 tot 16.00 uur werden in totaal 1711 voertuigen gecontroleerd. Zeven automobilisten negeerden het rode licht , zes droegen geen gordel, één belde niet handsfree en een ander had geen rijbewijs bij zich. Twee automobilisten hadden nog een boete openstaan.

Meisje op haar hoofd geslagen

UTRECHT- Een 15-jarig meisje uit Utrecht is maandagmiddag 2 maart op het Stationsplateau op haar hoofd geslagen door onbekende mannen.

Het meisje kwam dinsdagmorgen 3 maart naar het politiebureau om aangifte te doen. Ze liep rond 17.00 op het Stationsplateau toen ze plots met een voorwerp op haar hoofd werd geslagen. Het meisje viel op de grond en werd door twee mannen geslagen, een man hield haar vast. Voorbijgangers hielpen het meisje waarop de mannen wegrenden.

Het signalement van twee mannen luidt als volgt:

Man 1 (die het meisje vasthield): Man tussen de 35 en 40 jaar, tussen de 1,75-1,85 m lang, normaal postuur, blanke huidskleur, smal gezicht, donkerblond kort haar. Hij droeg een korte zwarte jas en een blauwe spijkerbroek.

Man 2: Man tussen de 35 en 40 jaar, tussen de 1,70-1,80 m lang, normaal postuur, blanke huidskleur, blond, krullend lang haar tot op de schouders, slechte voortanden, verzorgd uiterlijk. De man droeg een (driekwart) lange zwarte leren jas en een blauwe spijkerbroek.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Utrecht centrum via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000.

Vrouw gewond na aanrijding

UTRECHT- Een 85-jarige fietsster uit Utrecht is dinsdagmorgen 3 maart aangereden door een 36-jarige automobilist uit Utrecht.

Om 09.30 uur kreeg de politie de melding van een verkeersongeval aan de Oranje Nassaulaan. De automobilist wilde op een parkeerplaats naar achter rijden en zag daarbij een vrouw over het hoofd die even daarvoor al ten val was gekomen. De vrouw liep nog onbekend letsel op.

Verkeerscontrole aan de Catharijnesingel

UTRECHT- Dinsdagmorgen van 09.15 uur tot 10.30 uur heeft de politie gecontroleerd op de hoek Catharijnesingel/Bleekstraat. Op die plek gebruiken automobilisten onder andere vaak de busbaan. In totaal kregen vijf automobilisten een bekeuring voor het rijden op de busbaan, vijf voor het niet volgen van de verplichte rijrichting en twee voor het niet dragen van een autogordel.