VVD


4-3-2009

VVD wil aanpak onduidelijke brieven overheid

De rijksoverheid en gemeenten blinken uit in het schrijven van onduidelijke brieven. De VVD is van mening dat dit de overheid onnodig veel geld kost en leidt tot frustratie van burgers.

Uit onderzoek blijkt dat als gevolg van deze onduidelijke correspondentie 52 procent van de brievenschrijvers alsnog de telefoon pakt om nadere uitleg te krijgen en dat 42 procent een brief of e-mail stuurt met hetzelfde doel.

Woordvoerster Brigitte van der Burg: "Ik vraag me af hoe deze slechte score zich verhoudt tot het rapportcijfer zeven dat het kabinet zichzelf heeft toegekend na klanttevredenheidsonderzoek over dienstverlening van individuele overheidsorganisaties. Ik wil weten welke consequenties er uit dit onderzoek worden getrokken en of er concrete actie wordt ondernomen."

De VVD-fractie wil van de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken weten of zij deze zorgen deelt en of er inzicht is in de kosten die hiermee gemoeid zijn en heeft hier daarom schriftelijke vragen over gesteld.

"Zeker in het huidig economisch klimaat moet de overheid hier zelf het goede voorbeeld geven en alles op alles zetten om irritatie bij de burger en geldverspilling bij de overheid te voorkomen", aldus Van der Burg.

Klik hier om de vragen te lezen.

4 maart 2009

Brigitte van der Burg: brigitte.vdburg@tweedekamer.nl