Deelgemeente Charlois Rotterdam

Werkzaamheden aan Charloisse Lagedijk

De Charloisse Lagedijk is sinds vrijdag 27 februari geen doorgaande route meer voor autoverkeer. Op die dag is Gemeentewerken gestart met het doortrekken van de Verlengde Zuiderparkweg naar de Verlengde Driemanssteeweg.

De werkzaamheden duren tot begin april. Het gaat om het aanleggen van de weg, de oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers en de drempels ter hoogte van de kruising. Vanaf april kunnen alleen fietsers en voetgangers oversteken bij de Verlengde Zuiderparkweg. Tot die tijd worden fietsers omgeleid.

Fietsers worden op Charloisse Lagedijk omgeleid via de Langenhorst en de Krabbendijkestraat naar het fietspad over het voormalige havenspoorpad.

(Verlengde) Driemanssteeweg

Bezoekers kunnen het bedrijventerrein Charlois via de Groene Kruisweg bereiken. De Verlengde Driemanssteeweg is tot aan servicestation Baris gereed, maar heeft nog geen aansluiting op de Verlengde Zuiderparkweg. De aansluiting van de wegen is begin april klaar.

Kabels en leidingen

Op de Charloisse Lagedijk worden sinds 2 maart kabels en leidingen vervangen en een nieuwe singelverbinding aangelegd. Aan de zijde van de Krabbendijkestraat is Gemeentewerken tot huisnummer 643 aan het werk. De werkzaamheden aan de andere zijde, Smitshoekseweg, vinden plaats tot aan huisnummer 622. Naar verwachting duurt het werk aan de vernieuwing van de kabels en leidingen tot eind maart.

Een aantal bewoners kan door de aanleg van de singelverbinding op zaterdag 7 maart 2009 niet op hun eigen terrein parkeren. De bewoners zijn hierover mondeling geïnformeerd.

Verkeersmaatregelen

Om het verkeer te laten wennen aan de nieuwe verkeerssituatie plaatsen wij in de omgeving van de Charloisse Lagedijk, Slinge, Langenhorst, Heulweg en Krabbendijkestraat omleidingborden. Tegelijkertijd brengt Gemeentewerkenj asfalt aan op de locaties waar het bestemmingsverkeer kan keren op de Charloisse Lagedijk. Die keerstroken worden ter hoogte van de Charloisse Lagedijk 622 en 609 aangelegd.