Gemeente Apeldoorn

4-03-2009

Apeldoorn springplank voor internationale loopbaan

Twee Hbo-instellingen in Apeldoorn, Saxion en Kenloo, houden vrijdagmiddag 06 maart aanstaande een open dag voor nieuwe studenten. Om het belang van kwalitatief hoogwaardig Hbo-onderwijs in Apeldoorn te onderstrepen, is wethouder Hans Wegman aanwezig bij beide open dagen. Om 13.30 uur verricht hij de officiële aftrap voor de open dag van Kenloo in het Stadhuis. Om 14.15 uur is hij bij Saxion Open van het Hoger hotelonderwijs aan de Kerklaan 21.

Met de komst van Kenloo starten vanaf september vier nieuwe Hbo-studies in Apeldoorn. Dit versterkt het kleinschalige en unieke studieaanbod voor Apeldoorn. Wethouder Wegman: "In deze regio zijn veel potentiële Hbo studenten. Denk bij voorbeeld aan de duizenden studenten op het ROC Aventus, die een Mbo-opleiding afronden en daarna de stap kunnen zetten naar een Hbo-studie in Apeldoorn. Kenloo is een mooie aanvulling op het onderwijsaanbod."

De wethouder brengt tussen 14.15 en 15.00 uur een bezoek aan de open dag die wordt georganiseerd door Saxion Hoger Hotelonderwijs. Rients Jorna, directeur Saxion Hoger Hotelonderwijs, "Het Hoger Hotelonderwijs op de Kerklaan is uitgegroeid tot een ambitieuze en internationaal georiënteerde opleiding met zo'n 560 studenten. Vanaf dit studiejaar wordt het programma ook in het Engels aangeboden. Voor onze studenten is Apeldoorn de springplank voor een internationale loopbaan."

De diverse onderwijsinstellingen werken onder regie van de gemeente Apeldoorn samen aan het aantrekkelijk maken van Apeldoorn als studiestad. Vertegenwoordigers van de onderwijsinstellingen ontmoeten elkaar vier keer per jaar in het onderwijsplatform. Ook een gezamenlijke introductiedag en een gezamenlijke 'Apeldoorn groeiende studiestad'-campagne zijn in ontwikkeling. Paul Akkermans, directeur Kenloo: "Kenloo ondersteunt dit initiatief van harte. Onze toekomstige studenten moeten een plezierige studietijd hebben in een aangename omgeving. We denken graag mee en willen van Apeldoorn inderdaad een groeiende studiestad maken."

Einde persbericht.

Pers info
Telefoon (055) 580 1363
Telefax (055) 580 1155