Gemeente Doetinchem

Persbericht, 4 maart 2009

Meer tijd en minder onkosten voor aankoop vrije kavel

Het college van burgemeester en wethouders heeft de procedure voor de aankoop van een vrije kavel van de gemeente Doetinchem gewijzigd. Aspirant-kopers hebben voortaan meer tijd om over de aankoop van de kavel te beslissen en hoeven hiervoor minder kosten te maken.

De huidige economische situatie vraagt om een andere aanpak dan een jaar geleden. De gewijzigde procedure geeft aspirant-kopers dan ook meer flexibiliteit. Zo hebben zij de mogelijkheid om de optieperiode tweemaal te verlengen wanneer een eventueel eigen huis nog niet is verkocht. Voor de eerste verlenging worden geen kosten meer in rekening gebracht wanneer tot daadwerkelijke aankoop van de kavel wordt overgegaan. Daarbij is de gevraagde borg bij deze eerste verlenging gehalveerd. Aspirant-kopers die binnen negen maanden de kavel toch retourneren, hebben hierdoor minder kosten.

Terugwerkende kracht
De gewijzigde procedure wordt het eerst gehanteerd bij de uitgifte van de kavels in Vijverberg-Zuid. Op donderdag 12 maart start de uitgifte van de dertig vrije kavels.
Met terugwerkende kracht gelden de veranderingen ook voor de uitgifte van de kavels op de Veemarkt, waar nog 15 kavels beschikbaar zijn. Voor de vrije kavels in dat gebied betekent dit concreet dat de waarborgsom is gehalveerd en er geen rente meer berekend wordt over de eerste optieverlenging. Ook is een extra tweede verlenging - tegen een vergoeding mogelijk.
Ook bij het project Heelweg is het met terugwerkende kracht mogelijk gebruik te maken van een extra tweede verlenging van de optie. Op Heelweg zijn nog vier vrije woon/werkkavels beschikbaar.