Sociaal-Economische Raad

4 maart 2009
De Toezichtkamer van de Sociaal-Economische Raad heeft de wijziging van de verordening van het Productschap Vee en Vlees (PVV) over de vergoeding van de voorzitter goedgekeurd. In december liet de Toezichtkamer weten dat de getroffen wachtgeldregeling van de oud-voorzitter niet voldeed, omdat deze niet op de juiste wijze bij verordening was geregeld. Bovendien was de benodigde transparantie niet in acht genomen.

Voor de nu goedgekeurde verordening is de bestaande verordening aangepast, waarbij voor de wachtgeldregeling wordt verwezen naar de geldende cao-regeling. Het bestuur van het PVV koos voor deze oplossing nadat was gebleken dat een eerdere wijziging op bezwaren stuitte. Het bestuur van het PVV heeft de verordening op 11 februari vastgesteld.

Ingevolge artikel 83 van de Wet op de bedrijfsorganisatie behoort de vergoeding van een voorzitter van een bedrijfslichaam bij verordening te worden geregeld. De besluitvorming daarover moet voldoen aan de transparantievereisten zoals opgenomen in de Code Goed Bestuur. Volgens de Toezichtkamer voldoet de verordening van 11 februari aan deze regels.