Loïs Lane erbij tijdens "Revival of the 80's"


Weer een topact toegevoegd

DEN HAAG, 20080510 -- Het wordt echt een feest der herkenning in de Ahoy te Rotterdam op 4 maart 2009 (ovb) tijdens "Revival of the 80's" want ook Loïs Lane is van de partij. 4 optredende acts zijn tot nu toe bekend gemaakt, te weten: Time Bandits, Mai Tai, Forrest en vandaag dus Loïs Lane.

"Het is ongekend dat we weer zo'n klasse groep uit de jaren '80 kunnen toevoegen. Als jongetje van 16 vond ik de zusjes Klemann al helemaal geweldig", aldus Sébastiaan van Putten van PLUS Productions.

Nog maar net achttien is Monique Klemann, wanneer zij met haar vriend Tijn Touber de band Loïs Lane opricht. Geïnspireerd door haar idolen Aretha Franklin, Dusty Springfield en The Supremes ontwikkelt zij een soulvol stemgeluid dat de stevige muziek van de band ideaal aanvult. Gevraagd naar de beginperiode vertelt Monique: "Ook al gingen we nog zo tekeer met z'n allen, zodra ik begon te zingen kreeg de muziek toch iets lieflijks".

In 1985 vraagt Monique haar zus Suzanne of zij de band voor een optreden van de Grote Prijs van Nederland wil versterken en staan de twee voor het eerst samen op de planken. Zo wordt de karakteristieke sound van de band geboren en al winnen ze niet, het éénmalig optreden van de zussen maakt zoveel indruk dat Warner Music ze kort daarna een platencontract aanbiedt.
Gevoelig voor de smeekbede van Monique besluit Suzanne bij de band te blijven, waarna ze het al zo snel druk krijgen dat zij haar rechtenstudie er aan moet geven.

De eerste single "Break it Up" uit 1987 krijgt onverwacht veel aandacht en staat enige weken in de tipparade genoteerd. Het succes werkt overdonderend, ineens heeft de band zich een plaatsje in de Hollandse popscene verworven en ook de pers houdt de band goed in de gaten.

In 1988 heeft Loïs Lane de eerste hit met "Amsterdamned", de titelsong van de gelijknamige film van Dick Maas, die de band op eigen initiatief voor hem heeft gecomponeerd.

Omdat de film een internationale release krijgt wordt er ook aan buitenlands succes gedacht, maar juist dan slaat het noodlot toe.
Warner Music gooit eind 1988 zijn hele nationale stal eruit en Loïs Lane staat, met een hit in handen, op de keien. Dankzij doortastend optreden van de manager en van Suzanne overleeft Loïs Lane de tegenslag. Met behulp van giften van familie en vrienden richten zij Lowland Records op en het in eigen beheer opgenomen "My Best Friend" wordt een grote hit.
De muziekindustrie is direct weer geïnteresseerd en verschijnt het debuutalbum `Loïs Lane' bij Polydor, dat Lowland Records inlijft. In 1989 behaalt deze mini-CD de eerste plaats in de Album Top 100.
"It's The First Time" wordt een Top 10-hit en aan het eind van het jaar is het album platina.

"Revival of the 80's" is een productie van theaterbemiddelingsbureau ToBeReady & PLUS Productions.





PLUS Productions