( BW)(CA-FOX-HOME/SLUMDOG) Overweldigend succes bij de 81e jaarlijkse Academy Awards® met acht Oscars waaronder die van beste film: SLUMDOG MILLIONAIRE

Entertainment Editors

CENTURY CITY, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)--Mar 04, 2009-- Het “rags-to-riches” liefdesverhaal van de winnaar van de Oscar voor Beste regisseur, Danny Boyle, wordt op 31 maart uitgebracht op Blu-ray disc met digitale kopie en op dvd door Twentieth Century Fox Home Entertainment

“Schokkend, geestig, vanuit een positieve levenshouding, maar bovenal onvergetelijk.”

- Claudia Puig, USA Today

“…een krachtige lofzang voor het leven en een film die geroemd moet worden.”

- Richard Corliss, TIME Magazine

Slumdog Millionaire, de kritische favoriet van dit jaar over een jongen uit de sloppenwijken van Mumbai die liefde en geluk vindt, wordt op 31 maart door Twentieth Century Fox Home Entertainment uitgebracht op Blu-ray disc met digitale kopie en op dvd. De film oogstte de hoogste eer bij de 2009 Academy Awards®* met onder andere de Oscar voor Beste film – Christian Colson, Beste regisseur – Danny Boyle, Beste originele soundtrack – A. R. Rahman, Beste originele song – A. R. Rahman en Sampooran Singh Gulzar voor “Jai Ho”, en Beste bewerkt script – Simon Beaufoy. Daarnaast won Slumdog Millionaire vier Golden Globe Awards®, waaronder die voor Beste film - Drama, Beste regisseur – Danny Boyle, Beste originele soundtrack – A. R. Rahman en Beste bewerkt script – Simon Beaufoy, en zeven BAFTA® Awards**, waaronder die voor Beste film – Christian Colson, Beste regisseur – Danny Boyle, Beste muziek – A. R. Rahman en Beste bewerkt script – Simon Beaufoy.

“Een bonte, schitterende verzameling van kleur, geluid en beweging”, aldus Manohla Dargis van de New York Times. Slumdog Millionaire is losjes gebaseerd op de roman “De ongelooflijke lotgevallen van een arme geluksvogel” van de Indische schrijver Vikas Swarup, waarin het leven wordt gevolgd van Jamal Malik, een tot armoede gebracht kind dat in de chaotische sloppenwijken van Mumbai woont. Nadat zijn moeder is overleden moet Jamal (in zijn tienerjaren gespeeld door Dev Patel), samen met zijn broer Salim (in zijn tienerjaren gespeeld door Madhur Mittal), alles doen wat nodig is om te overleven. Jamals omzwervingen tekenen zich door memorabele ontmoetingen, goede en slechte, en ergens onderweg ontmoet hij een ander weeskind, Latika (in haar tienerjaren gespeeld door Freida Pinto). Wanneer Jamal en Latika van elkaar worden gescheiden, neemt hij op romantische wijze het vastberaden besluit om hoe dan ook te worden herenigd met Latika … zelfs als dat betekent dat hij mee moet doen aan de Indische versie van “Weekend Miljonairs”. Bij het beantwoorden van de vragen die hem uiteindelijk zullen leiden naar enorme rijkdom en zijn verloren liefde put Jamal uit zijn ervaringen. Maar wanneer Jamal het langer volhoudt dan iemand ooit had verwacht, wordt hij beschuldigd van valsspelen en moet hij de politie en de producenten van de show bewijzen hoe hij de antwoorden weet door het verhaal van zijn zware jeugd te vertellen aan de hand van flashbacks. Regisseur Danny Boyle’s (Trainspotting, Millions) “prachtig vertolkte en krachtige verhaal is een eerbetoon aan veerkracht, de kracht van kennis en de vitaliteit van de menselijke ervaring”, aldus Claudia Puig van USA Today doordat het een vluchtige blik biedt op het harde bestaan van dakloze kinderen in Mumbai, en tegelijkertijd optimisme en liefde toont. Slumdog Millionaire met oprecht acteerwerk van een grotendeels Indische cast, bestaande uit, onder andere Dev Patel (Skins), Freida Pinto, Madhur Mittal (Say Salaam India), Irrfan Khan (The Namesake, Haasil) en Anil Kapoor (Taal, Pukar). Met een memorabele en feilloze soundtrack die moderne muziek combineert met traditionele Indische muziek gecomponeerd door de alom bejubelde Indische componist A. R. Rahman (Lagaan: Once Upon A Time In India, Taal). Slumdog Millionaire bevat ook tracks van artieste M.I.A., waaronder het nummer dat bij de Grammy®’s was genomineerd voor Song van het jaar: “Paper Planes”. Tot de extra’s behoren commentaar van regisseur Danny Boyle, sterspeler Dev Patel, schrijver Simon Beaufoy en producer Christian Colson, beeldmateriaal van achter de schermen, verwijderde scènes, en nog veel meer. De Slumdog Millionaire Blu-ray disc met digitale kopie is te koop voor $39,98 in de VS en voor $49,99 in Canada; de dvd zal in de VS $29,98 en in Canada $43,48 gaan kosten. Te bestellen vanaf 4 maart 2009.

Samenvatting

Jamal Malik (Patel), een 18 jarige wees uit de sloppenwijken van Mumbai gaat de beste dag van zijn leven ervaren. Terwijl de hele natie meekijkt, is hij slechts één vraag verwijderd van het winnen van het enorme bedrag van 20 miljoen roepies bij het Indische "Weekend Miljonairs". Maar wanneer de show voor die avond wordt beëindigd, wordt hij door de politie gearresteerd op verdenking van fraude; hoe kan een kind van de straat zoveel weten? Jamal probeert wanhopig zijn onschuld aan te tonen en vertelt over zijn leven in de sloppenwijk waar hij en zijn broer zijn opgegroeid, over de avonturen die ze samen onderweg hebben beleefd, over gevaarlijke ontmoetingen met lokale bendes en over Latika (Pinto), het meisje dat hij liefheeft en heeft verloren. Elk hoofdstuk van zijn verhaal onthult de sleutel naar het antwoord op één van de vragen in de spelshow. Elk hoofdstuk van Jamals steeds complexer wordende verhaal onthult waar hij de antwoorden op de ogenschijnlijk onmogelijke vragen in de show heeft geleerd. Maar één vraag blijft een mysterie: waarom doet deze jongeman, schijnbaar zonder zucht naar rijkdom, werkelijk mee aan de spelshow? Het lijkt erop dat de inspecteur en zestig miljoen kijkers antwoord zullen krijgen op deze vraag wanneer de nieuwe dag aanbreekt en Jamal terugkeert om de laatste vraag te beantwoorden. De intrigerende vraag: hoe komt iemand aan de kennis die hij of zij heeft over het leven en de liefde?, is de kern van zijn geestdriftige verhalen.

Specificaties Blu-ray disc met digitale kopie

Slumdog Millionaire wordt gepresenteerd in breedbeeldformaat (2.35:1 aspect ratio) in het Engels/Hindi in 5.1 DTS HD Master Audio, met de volgende extra’s:

  • Disc één
    • Slumdog Dreams: Danny Boyle en de ‘making of’ Slumdog Millionaire
    • Verwijderde scènes:
      • Achtervolging door sloppenwijken – lange versie
      • Jongens bij containeropslag/beanbags/gele jurk
      • Prem bij het politiebureau
      • Vraag Frederick Stevens
      • Jamal bij de opera, jongens verlaten Agra
      • Jamal zoekt en vindt Arvind
      • Chowpatty Beach en het Tulip Star
      • Jamal keert terug naar het Tulip Star
      • Jamal wordt wakker in sloppenwijk
      • Waarom kun je het niet laten rusten (“Why Can't You Leave It Alone")
      • Jamal raakt Latika kwijt, belt Salim
      • De folder
    • Van script tot scherm: toiletscène
    • Indische korte film - Manjha
    • Bombay Liquid Dance muziekvideo
    • Commentaar van regisseur Danny Boyle en acteur Dev Patel
    • Commentaar van producer Christian Colson en schrijver Simon Beaufoy
    • Slumdog – verkorte versie
  • Disc twee
    • Digitale kopie

Specificaties dvd

De Slumdog Millionaire single-disc dvd wordt gepresenteerd in breedbeeldformaat (2.35:1 aspect ratio) in het Engels/ Hindi in 5.1 Dolby Surround, met de volgende extra’s:

  • Slumdog Dreams: Danny Boyle en de ‘making of’ Slumdog Millionaire
  • Verwijderde scènes:
    • Achtervolging door sloppenwijken – lange versie
    • Jongens bij containeropslag/beanbags/gele jurk
    • Prem bij het politiebureau
    • Vraag Frederick Stevens
    • Jamal bij de opera, jongens verlaten Agra
    • Jamal zoekt en vindt Arvind
    • Chowpatty Beach en het Tulip Star
    • Jamal keert terug naar het Tulip Star
    • Jamal wordt wakker in sloppenwijk
    • Waarom kun je het niet laten rusten (“Why Can't You Leave It Alone")
    • Jamal raakt Latika kwijt, belt Salim
    • De folder
  • Commentaar van regisseur Danny Boyle en acteur Dev Patel
  • Commentaar van producer Christian Colson en schrijver Simon Beaufoy
  • Slumdog – verkorte versie

Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC (TCFHE), een erkende wereldwijde industrieleider, is het wereldwijde marketing-, verkoop en distributiebedrijf voor alle films en televisieprogramma’s van Fox op VHS, dvd en Blu-ray disc (BD) en alle aankopen en originele producties. Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor de wereldwijde uitgifte van alle producten van MGM Home Entertainment. Elk jaar introduceert TCFHE honderden nieuwe en verbeterde producten die worden gedistribueerd naar verschillende verkooppunten – van verkoopgiganten en consumentenclubs tot gespecialiseerde winkels en e-commercie – over de hele wereld. Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC is een dochteronderneming van Twentieth Century Fox Film Corporation, een bedrijf van News Corporation.

           

Persmateriaal kan gedownload worden via

www.foxpressroom.com

 
Voor een screener kunt u contact opnemen met Diana Gans
Tel.: +1 310-473-4147; Fax: +1 310-473-7118

diana_gans@bhimpact.com

 

Online vragen van de pers kunnen per e-mail worden gestuurd naar onlinepr@fox.com

Slumdog Millionaire

Release datum:           31 maart 2009
Reserveringsdatum: 4 maart 2009
Prijs: $39,98 VS / $49,99 Canada (Blu-ray disc met digitale kopie)
$29,98 VS / $43,48 Canada (dvd)
Catalogusnummers: 2257451 (BD met DK)
2257441 (dvd)
MPAA leeftijdsadvies: R
Duur film: 120 minuten
Closed captioning: Ja

* 2009: Beste cinematografie – Anthony Dod Mantle; Beste montage – Chris Dickens; Beste geluid – Ian Tapp, Richard Pryke and Resul Pookutty

** 2009: Beste cinematografie – Anthony Dod Mantle; Beste montage – Chris Dickens; Beste geluid – Glenn Freemantle, Resul Pookutty, Richard Pryke, Tom Sayers en Ian Tapp

Foto-/Multimediagalerij op: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=5908280&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

20th Century Fox Home Entertainment
Kavita Smith, +1 310-369-8435
of
Bender/Helper Impact
Diana Gans / Sarah Gumina, +1 310-473-4147