Gemeente Zijpe


2009-03-04 Start erfgoedproject Van Sipe tot Zijpe

Woensdag 25 februari 2009 gaf wethouder Blonk het startschot voor het erfgoedproject Van Sipe tot Zijpe. Tijdens een gezellige, drukke bijeenkomst in het gemeentehuis is het project gepresenteerd.

Erfgoed

Na de inleiding van wethouder Blonk was het de beurt aan Sietske Dreschler van Bureau Erfgoededucatie van Cultureel Erfgoed Noord-Holland. Zij heeft het begrip erfgoed uitgelegd en door middel van een kort filmpje laten zien dat het belangrijk én interessant is voor kinderen, maar uiteraard ook voor volwassenen, om bewust om te gaan met de omgeving.

Thema's

Na de presentatie van Sietske heeft Jaap Witte, de projectleider en één van de initiatiefnemers uitgelegd hoe het project `Van Sipe tot Zijpe' is ontstaan en hoe de acht thema's- ons dorp, samenleving, natuur, landschappen, hoe de Sipe Zijpe werd, wonen, werken en recreatie- zijn opgebouwd. Aansluitend hield Gijs van der Voort een korte presentatie over de website, www.vansipetotzijpe.nl , waarop de deelnemers aan het project ervaringen kunnen uitwisselen en waar u uiteraard meer informatie kunt vinden.

Hoe de Sipe Zijpe werd

Ten slotte gaven vier kinderen van de St. Jozefschool, een presentatie over `Hoe de Sipe Zijpe werd'. Zij deden dit aan de hand van een prachtig verhaal, ondersteund door mooie foto's.

Alvorens de ceremoniemeester het geheel kon afsluiten wilde de heer Volkers, directeur van St. Jozefschool, namens alle Zijper basisscholen, de projectgroep bedanken voor dit fantastische project. Aansluitend was er gelegenheid het lesmateriaal en de fototentoonstelling te bekijken, onder het genot van een hapje en een drankje.

2 kinderen van de St. Jozefschool
2 kinderen van de St. Jozefschool