Gemeente Zandvoort

Zandvoortse Jeugdraad heeft onderwerpen te over

04-03-2009

Britt Wortel, lid van de Zandvoortse Jeugdraad, volgt het debat over de onderwerpen waarvan haar Zandvoortse jeugdraadcollega's het de moeite waard vinden om in de komende periode over te praten. Dat waren er heel veel, zo bleek tijdens de vergadering eind februari. Het gaat dan om onderwerpen als: een disco voor kinderen van 10 tot 14 en een nieuwe hangplek voor jongeren in het centrum.

Kinderdisco
Het eerste onderwerp is goed in de praktijk te brengen, zo bleek tijdens een eerste verkenning. Een van de leden van de Zandvoortse Jeugdraad heeft namelijk een vader die een geschikte locatie beheert en exploiteert. Eens kijken of die relatie effectief ingeschakeld kan worden. En als het lukt, dan wel graag een dj erbij die leuke muziek draait voor kinderen die wat ouder zijn.

Nieuwe hangplek
Het tweede onderwerp is actueel. Ook de leden van de Jeugdraad Zandvoort is het opgevallen dat er veel jeugd rondhangt op het Gasthuisplein. Een van de ideeën: zorg voor een nieuw jeugdhonk in de buurt en zorg er dan ook voor dat er alleen oudere kinderen terecht kunnen - niet een plek inrichten voor een heel brede doelgroep is de insteek die de raad voorstaat.

10 onderwerpen
Naast deze twee onderwerpen, noemde de leden van de Zandvoortse Jeugdraad nog 10 onderwerpen die de moeite van het bespreken waard zijn. Ze werden één voor één 'gewogen'. Een paar bleken echter niet geschikt voor de jeugdraad, zo kwam al snel naar voren tijdens de vergadering. Onderwerpen zoals een nieuw Dolfinarium op de boulevard en nieuwe, hogere hertenhekken langs de Zandvoortse laan.

Brief
Deze 'vraagstukken' horen bij andere raden en besturen. Daar zullen de Zandvoortse Jeugdraadleden zich verder niet mee bemoeien, al komt er misschien wel een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Amsterdam om aan te dringen op hogere hekken, want de hertenoverlast irriteert ook de Zandvoortse Jeugdraad.

Vervolg
Uit de lijst overgebleven onderwerpen sprong het onderwerp 'speelplaatsjes' er uit. De bespreking van dit onderwerp volgt later dit jaar. Over een maand of twee komt de raad weer bijeen om verder te praten over het jeugdhonk en de oudere-kinderdisco.