Heerema

Bedrijfsvakschool Metaal Drechtsteden een feit

Heerema Zwijndrecht, 3/4/2009

gezamenlijk initiatief van Heerema Zwijndrecht, DeltaMetaal en Scheepswerf Slob

Heerema Zwijndrecht, DeltaMetaal en Scheepswerf Slob hebben vandaag een raamovereenkomst getekend waarmee de aftrap is gegeven voor samenwerking inzake de Bedrijfsvakschool Metaal Drechtsteden. De doelstelling van de overeenkomst is door samenwerking het werven, opleiden en plaatsen van toekomstige vaklieden bij de deelnemende bedrijven in de regio Drechtsteden te bevorderen. Door schaarste op de arbeidsmarkt en een groeiende behoefte aan goed opgeleide vakmensen hebben Heerema Zwijndrecht, DeltaMetaal en Scheepswerf Slob besloten gezamenlijk gebruik te maken van de huidige bedrijfsschool van Heerema Zwijndrecht.
Door dit gezamenlijke initiatief verwachten de deelnemende bedrijven een grotere wervingskracht te krijgen naar scholen en toekomstige leerlingen. Middels deze samenwerking wordt ingespeeld op de behoefte om het aantal benodigde vakmensen bij de deelnemende bedrijven te waarborgen.

vlnr: M. de Korte (DeltaMetaal), mw. M. Bakkers (Scheepswerf Slob) en W. Matthijssen (Heerema Zwijndrecht)

"De huidige bedrijfsvakschool van Heerema Zwijndrecht heeft een goede naam opgebouwd en vakmensen die onze bedrijfsvakschool hebben afgerond worden in de markt zeer gewaardeerd om hun vakmanschap. Kwaliteit, maar ook veiligheid en een goede onderlinge sfeer staan bij ons hoog in het vaandel. Goed opgeleide mensen zijn tenslotte ons belangrijkste kapitaal. Mede hierdoor is de vraag en behoefte ontstaan van andere bedrijven om ook voor hen leerlingen op te leiden," aldus Wim Matthijssen, directeur Heerema Zwijndrecht.
Historie Bedrijfsvakschool
De Heerema Zwijndrecht bedrijfsvakschool werd zo'n 18 jaar geleden opgericht en heeft sindsdien enkele honderden leerlingen opgeleid. Vroeger werden ook leerlingen opgeleid voor andere bedrijven, echter een aantal jaren geleden werd besloten uitsluitend voor Heerema Zwijndrecht op te leiden. Vanaf september 2009 zal de bedrijfsvakschool dus wederom worden uitgebreid met leerlingen van collega-bedrijven. Om dit duidelijker naar de scholen en toekomstige leerlingen te communiceren is de naam van de school gewijzigd in Bedrijfsvakschool Metaal Drechtsteden.
"De opleiding duurt twee jaar en bestaat uit vier delen", aldus Cees den Boer hoofd Bedrijfsvakschool Metaal Drechtsteden. "Na afronding van de vooropleiding vmbo of hoger, start de opleiding in september en bestaat uit een praktijk- en theoriegedeelte en wordt afgesloten met een landelijk erkend diploma. Voor het theoretische gedeelte werken wij al jaren samen met het Albeda College in Rotterdam. Leerkrachten van het Albeda College verzorgen bij ons op de bedrijfvakschool de theorielessen. Het voordeel voor de leerlingen is dat wat ze leren ook direct in de praktijk kunnen proberen," vervolgt Cees.