innovatie of folklore? Streekproducten: innovatie of folklore? 9 dec 2009 17:00 - 9 dec 2009 19:30

Onderdeel: Wageningen UR

Locatie: Science Food Café in CineMec, Ede

Organisatie: Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen UR), de Koninklijke Landbouwkundige Vereniging (KLV), Food Valley en CineMec

Op het scherp(st) van de snede:
zes spraakmakende debatten

Het Maatschappelijk Café is vernieuwd. In 2009 presenteren wij onder de paraplu van âOp het scherp(st) van de snedeâ en samen met Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen UR), de Koninklijke Landbouwkundige Vereniging (KLV), Food Valley en CineMec een zestal spraakmakende debatten:

---

9 december 2009
Streekproducten: innovatie of folklore?

Zijn streekproducten typisch iets voor de happy few of wijst het op innovatief gebruik van land, landschap en voedselkwaliteit? Onze voeding en onze gerechten komen van over de hele wereld. Verwerkers kopen ingrediënten daar waar de prijs/kwaliteitverhouding het beste is. Maar wat is kwaliteit? En welke prijs willen we betalen voor producten uit de streek? Zijn streekproducten de redding van ons platteland, en van onze smaak? Of een achterhaald idee over ambacht en authenticiteit?

Sprekers, o.a.:

* Kees de Gooijer, directeur Stichting Food & Nutrition Delta
* Han Wiskerke, hoogleraar Rurale Sociologie, Wageningen UR
* Rogier Arntz, algemeen directeur Streek Selecties B.V.

>> Schrijf nu in!