Het Gesprek

Karin Giphart presenteert drie Boekenweek-specials bij Het Gesprek

Amsterdam, 5 maart 2009 - Het Gesprek besteedt uitgebreid aandacht aan de Boekenweek, die van 11 tot en met 21 maart wordt gehouden. In het programma `Uitgelezen, Boekenweek Special' praat schrijfster Karin Giphart met bekende collega's over hun eigen werk en hun favoriete boeken. Actrice Yvonne van den Hurk leest voor uit de meegebrachte boeken. Het programma is op zondag 8, 15 en 22 maart van 18.00 tot 18.45 uur te zien.

Gasten
Zondag 8 maart
In de eerste uitzending gaat Karin Giphart in gesprek met Jan Terlouw en Susan Smit. Terlouw is onder meer bekend vanwege zijn aansprekende en tijdloze jeugdliteratuur. Zijn boeken `Oorlogswinter' en `De koning van Katoren' werden beide bekroond met de Gouden Griffel en verfilmd. In het werk van romanschrijfster Susan Smit is spiritualiteit een terugkerend thema. Op dit moment werkt zij aan een nieuw boek, `100 spirituele plekken die je gezien moet hebben'.

Zondag 15 maart
Op 15 maart zijn Sjoerd Kuyper en Saskia Profijt te gast. Kuyper heeft een indrukkend oeuvre aan bundels met verhalen en gedichten. Hij verwierf vooral bekendheid met zijn werk voor kinderen, dat vele prijzen won. Van zijn boek `Het zakmes' werden een speelfilm een tv-serie gemaakt. Profijt won in 1999 Elle's Literatuurwedstrijd. Daarna verschenen twee boeken van haar hand: `Braaf meisje' (2002) en `De gunstelling' (2008).

Zondag 22 maart
Robert Anker en Jasper Henderson zijn te zien in de aflevering van 22 maart. Anker won met `De terugkeer van kapitein Rob' de Ferdinand Bordewijk prijs. Voor `Nieuwe veters' ontving hij de Herman Gorter prijs. Henderson is acquirerend redacteur bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Over Karin Giphart
Karin Giphart (1968) debuteerde in 2005 met de roman `Maak me Blij'. Datzelfde jaar verscheen ook haar eerste CD `And she bites'. In 2007 kwam haar tweede boek uit, `Iets tussen broer en zus'. Momenteel werkt zij aan een nieuw boek en een nieuwe cd.

Over de Boekenweek
De Boekenweek wordt voor de 74ste keer gehouden en vindt van 11 tot en met 21 maart plaats. Het thema is dit jaar `Tjielp Tjielp - De literaire zoo', waarin het dier in de letteren centraal staat.