Gemeente Roermond

UWV en gemeente Roermond bieden werkzoekenden project

Het werkbedrijf van UWV en de gemeente Roermond bieden werkzoekenden zonder uitkering een speciaal project aan.
* Heeft u geen uitkering?

* Heeft u op dit moment geen baan?

* Wilt u graag (weer) aan de slag?

* Woont u in gemeente Roermond, Roerdalen, Maasgouw, Leudal of Echt-Susteren?

Bij de gemeente Roermond loopt een speciaal project om de inwoners van de gemeente Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond weer aan het werk te helpen, specifiek gericht op niet-uitkeringsgerechtigden: de zogenaamde Nuggers.

U bent nugger als u geen recht heeft op een uitkering en u niet werkt maar wel graag weer aan de slag wilt. In dit project heeft de gemeente Roermond een goede samenwerking gevonden met het UWV/Werkbedrijf.

Een voorlichtingsbijeenkomst van het Project 'Werk, een nieuwe start' met op de achtergrond 2 medewerkers van het werkgeversloket en op de voorgrond de klantmanager NUG: Ineke Theelen.

Wat kan de UWV/Werkbedrijf (voorheen CWI) voor u betekenen? U krijgt een intakegesprek met de werkcoach van het UWV/Werkbedrijf. Samen met u kijken zij wat uw werkervaring is, uw opleidingsachtergrond, uw wensen en uw sterke punten en belemmeringen. Wat een werkcoach voor u kan doen, hangt af van uw situatie. Hij of zij helpt u bij het vinden van vacatures die onder andere door werkgevers zijn gemeld bij het UWV/Werkbedrijf. Ook kan de werkcoach contact zoeken met een werkgever of adviseren over het zoeken naar en vinden van werk. Verder biedt het UWV/Werkbedrijf u mogelijkheden om uw kans op werk te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan een workshop om te leren solliciteren. U kunt ook een competentietest doen om uw kwaliteiten te ontdekken.

Wat kan de gemeente Roermond voor u betekenen? Als het voor u als niet-uitkeringsgerechtigden wat moeilijker blijkt om een baan te vinden, bijvoorbeeld omdat u al lang uit het arbeidsproces bent of omdat u geen relevante diploma's heeft, kan de gemeente Roermond re-integratievoorzieningen voor u inzetten. Ervaren trainers en jobcoaches van PuntUit die werkzaam zijn in het Productiehuis te Roermond kunnen daarbij van dienst zijn. De trainers en jobcoach van PuntUit kunnen bijvoorbeeld zorgen voor intensieve bemiddeling naar een werkgever, u begeleiden bij de sollicitatieprocedure en nazorg bieden. De medewerkers van PuntUit zorgen ervoor dat u uiteindelijk een baan vindt die bij u past!

Meer weten?
Regelmatig vinden voorlichtingsbijeenkomsten plaats over dit project. Heeft u belangstelling of wilt u hierover meer informatie neem dan gerust contact op met de klantmanager NUG van de gemeente Roermond, mevrouw I.Theelen via (0475) 388262. Mevrouw Theelen is van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur telefonisch te bereiken. U kunt ook mailen naar nug@roermond.nl. Zij beantwoordt uw vragen graag.

Publicatiedatum: 05-03-2009 Bijgewerkt: 05-03-2009