Gemeente Enschede

Inrichting Willem Wilminkplein begint

Ontwikkeling omgeving Nationaal Muziekkwartier

Deze week is een begin gemaakt met het bouwrijp maken van het terrein rond het Nationaal Muziekkwartier. Het terrein wordt opgeschoond en er worden kabels en leidingen verlegd. Dit duurt twee maanden. Naar verwachting start ontwikkelaar Van Wijnen in juni met de nieuwbouw op het Willem Wilminkplein.

Op het Willem Wilminkplein zijn twee gebouwen gepland. Langs het spoor komen een hotel en kantoren. Aan de zijde van de Korte Hengelosestraat wordt een appartementencomplex gebouwd met daaronder ruimte voor detailhandel en horeca.

Na het bouwrijp maken, start Van Wijnen met de bouw van een ondergrondse parkeergarage voor gebruikers en toekomstige bewoners van de nieuwbouwcomplexen. Ook komt er een ondergrondse openbare fietsenkelder. Als deze gereed zijn, beginnen de bovengrondse bouwwerkzaamheden. De totale bouwtijd neemt twee jaar in beslag, tot het voorjaar van 2011. Daarna wordt de openbare ruimte ingericht: het plein inclusief verlichting, groen, bankjes en een kunstwerk.

Het bouwrijp maken van het terrein veroorzaakt de komende twee maanden naar verwachting slechts geringe overlast. De Parallelweg langs het spoor wordt aan de kant van het station afgesloten. Dit heeft vooral consequenties voor de toneelwagens en bevoorraders van het Nationaal Muziekkwartier. Zij kunnen de komende twee jaar, gedurende de bouwtijd niet meer doorrijden en moeten achterwaarts terugrijden, richting Wenninkgaarde.

Geplaatst: 05 maart 2009.

5 maart 2009