Ingezonden persbericht

Persbericht

MKB'ers besparen print- en energiekosten met nieuwe HP Officejets

AMSTELVEEN, 5 maart 2009 - HP presenteert vandaag drie nieuwe printers uit de HP Officejet-serie voor het MKB, waarmee ondernemers kleurendocumenten op professionele kwaliteit kunnen printen voor 50 procent lagere kosten per pagina dan met vergelijkbare laserprinters (1). Behalve professionele printkwaliteit bieden de HP Officejet Pro 8500 All-in-One-serie, de HP Officejet Pro 8000 Printer-serie en de HP Officejet 6500 All-in-One-serie printsnelheden vergelijkbaar met laserprinters (2), terwijl ze slechts de helft van de hoeveelheid energie verbruiken (1).
"De nieuwste generatie inkjetprinters voor het MKB is robuuster en hebben een betere afdrukkwaliteit dan de vorige. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de kwaliteit van kleurenprints met de nieuwe inkjets even goed als met kleurenlaserprinters. Bovendien bieden inkjets meer functies en lagere gebruikskosten,' zegt Jan Siroky, Associate Vice President voor onderzoek bij IDC. 'In de huidige economische situatie is 'waar voor je geld' een belangrijke overweging.'

Aanzienlijke besparingen met nieuwe inkjetprinters

Met de nieuwe HP Officejet-printers besparen gebruikers tot vijftig procent ten opzichte van het uitbesteden van hun printwerk aan een copyshop (4). De nieuwe series werden kortgeleden door het Amerikaanse Buyers Laboratory Inc. gekwalificeerd als 'Bijzonder betrouwbaar'. Ze bieden bedrijven de beste combinatie van functies binnen hun klasse, zijn het snelst bij het maken van kleurenafdrukken (5) en hebben de laagste kosten per pagina bij gebruik in combinatie met hoogrendementaccessoires (6).

Alle printers uit de nieuwe Officejet-serie maken deel uit van HP's Eco Solutions-programma en beschikken over milieufuncties die bedrijven helpen geld en grondstoffen te besparen, zoals automatisch dubbelzijdig afdrukken, HP Smart Web Printing (9) en eenvoudige recycling van de cartridges via HP Planet Partners (10).

'HP scheert kleine en middelgrote bedrijven niet over één kam,' zegt Léon Brabander, Business Manager van Inkjet & Web Solutions Business, Imaging & Printing Group van HP. 'HP wil een betrouwbare technologiepartner voor klanten zijn door ze in iedere fase van de bedrijfvoering te ondersteunen bij het managen, beschermen en uitbouwen van hun bedrijf. Dat doen we met innovatieve producten en software, en support en dienstverlening die speciaal op hun wensen zijn afgestemd.'

HP Officejet Pro 8000 en 8500

De HP Officejet Pro 8500 All-in-One-serie en de HP Officejet Pro 8000 Printer-serie (6) zijn ontwikkeld op basis van de HP Scalable Printing Technology en bieden aanzienlijk lagere kosten per pagina ten opzichte van vergelijkbare laserprinters, terwijl ze op snelheid niet inleveren. Printers en All-in-Ones uit de nieuwe Officejet-series staan garant voor met laser vergelijkbare afdruksnelheden van maximaal vijftien pagina's per minuut in zwart en elf in kleur (2). Beide series bieden een een lager energieverbruik ten opzichte van vergelijkbare laserprinters (1) en zijn voorzien van een ENERGY STAR(TM) zuinigheidslabel, ingebouwde (draadloze) netwerkopties en beheersoftware.

De HP Officejet Pro 8000- en 8500-printerseries gebruiken nieuwe, waterbestendige HP 940/940XL Officejet-inktcartridges op basis van pigmenten. Deze zorgen voor een professionele, duurzame afdrukkwaliteit die bestand is tegen regen en waterdruppels (3). Met de nieuwe HP940/940XL Officejet-inktcartrides kunnen kleine bedrijven nu in huis marketing- en promotiemateriaal van professionele kwaliteit printen.

HP Officejet 6500

De HP Officejet 6500 All-in-One-serie (7) is gebaseerd op de HP Scalable Printing Technology en biedt tot 40 procent lagere kosten per pagina en energieverbruik dan bij gebruik van vergelijkbare laserprinters (1). All-in-Ones in deze nieuwe Officejet-serie werken met afzonderlijke inktcartridges en bieden met laserprinters vergelijkbare afdruksnelheden van maximaal zeven pagina's per minuut in zwart en kleur (2). De nieuwe Officejets beschikken over diverse functies, waaronder automatisch tweezijdig afdrukken (8) en draadloze netwerkopties.

De HP Officejet 6500 All-in-One-serie maakt gebruik van de nieuwe HP 920/920XL Officejet-inktcartridges en produceert, dankzij de afzonderlijke HP Officejet-inkten met speciale formule en ColorLok-technologie, duurzame documenten van professionele kwaliteit (3).

Prijs en beschikbaarheid

* De HP Officejet Pro 8500 All-in-One is vanaf deze maand in de winkel verkrijgbaar voor ¤299 - ¤499.

* De HP Officejet Pro 8000 All-in-One is vanaf deze maand in de winkel verkrijgbaar voor ¤149 - ¤199.

* De HP Officejet 6500 All-in-One is vanaf april in de winkel verkrijgbaar voor ¤149 - ¤199.