NOVA

05-03-2009

'Vakantie in eigen land goed voor economie'
Bestrijd de crisis, ga in eigen land met vakantie. Dat is de boodschap van staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken). Zelf gaat hij nu naar Terschelling. Het lijkt verdacht veel op de kreet van de jaren dertig: 'Koop Nederlandse waar, dan helpen wij elkaar'. Lees meer ..

Den Haag Vandaag: crisisberaad
Het kabinet spreekt over het pakket maatregelen waarmee de economische crisis en de overheidsfinanciën onder controle gebracht kunnen worden. Ferry Mingelen belicht de laatste ontwikkelingen.

Is Keulen een waarschuwing voor Amsterdam?
De problemen met de Noord-Zuidlijn in Keulen en die in Amsterdam lijken angstig veel op elkaar. In Keulen stortte dinsdag het Historisch Stadsarchief in door de verzakte grond. De metrobouw is stilgelegd en twee mensen worden nog vermist. NOVA is ter plaatse. Lees meer ..

Zelfs in oorlogstijd een trouwe kameraad
Honden, katten en parkieten kunnen veel meer dan gedacht. Ze zijn militair inzetbaar en zijn door de eeuwen heen gebruikt als bommendragers, boodschappers en mascottes. De Boekenweek 2009 draait om dieren en Bibi Dumon Tak schreef het boek "Oorlogsdieren" over de meest trouwe kameraden. NOVA gaat op zoek naar meer oorlogsdieren. Lees meer ..

Nieuw op novatv.nl:
Twan Huys:
'Crisisverhalen'

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)
Doen dus!
OP TV
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht