Ingezonden persbericht

Persbericht

Hilversum, 5 maart 2009

VALERIO IN GEHEEL NIEUW SEIZOEN JE ZAL HET MAAR HEBBEN

Aan sommige ziektes ga je dood, met andere moet je maar zien te leven. Hoe je dat doet? Dat zoekt Valerio Zeno uit in de achtste serie van Je Zal Het Maar Hebben, vanaf dinsdag 17 maart van 21.00 tot 21.30 uur te zien bij BNN op 3.

Je Zal Het Maar Hebben draait om jonge mensen die ondanks hun ziekte, afwijking of aandoening vooral houden van de leuke dingen in het leven, zoals uitgaan en lachen met je vrienden. Valerio praat wekelijks open en eerlijk met hen, ervaart zelf hoe het is om bepaalde aandoeningen te hebben en test de deelnemers op hun lef. In elke aflevering komen twee personen aan het woord: één met een aangeboren afwijking en één met een aandoening die op latere leeftijd begon. Ook nieuw dit seizoen is dat alle deelnemers een cameraatje mee kregen, waardoor de kijker nog beter inzicht krijgt in hun wel en wee.

In de eerste aflevering gaat Valerio op pad met Erwin (21) en Inouschka (24). Erwin heeft lymfatische malformaties. Door de opgezwollen klieren in zijn gezicht heeft hij geen gezichtsuitdrukkingen, hij kan zijn mond niet sluiten en moet met een spreekcomputer door het leven. Samen rijden Valerio en Erwin langs de drive-in om een menu te bestellen. Maar dat is helemaal niet makkelijk omdat Valerio's wangen zijn volgepropt met natte watten....

Inouschka heeft een borderline persoonlijkheidsstoornis en dat brengt veel stemmingswisselingen met zich mee. Ze gaat altijd net over het randje, bijvoorbeeld door in zichzelf te snijden. Na een opname van drie jaar probeert ze haar leven weer op te pakken. Dat gaat met ups en downs, want borderline is niet te genezen. Nog steeds heeft ze extreme uitspattingen, zijn haar emoties heftig en is ze dodelijk onzeker over zichzelf. Valerio zet haar voor het blok en test haar onzekerheid in een Amsterdams karaoke café.