Prinses Màxima en Oranje Fonds op bezoek in Venlo en Mill

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden bezoekt donderdag 5 maart als beschermvrouwe van het Oranje Fonds twee projecten van het Oranje Fonds. Als eerste bezoekt Prinses Màxima de Stichting Senioren Hobby Centrum in Mill. Aansluitend bezoekt de Prinses het project Boy 4-ever in Venlo. Dit project heeft in 2008 een Appeltje van Oranje gewonnen.

Prinses Màxima begint haar bezoek bij de Stichting Senioren Hobby Centrum in de Brabantse gemeente Mill en Sint Hubert. Deze stichting heeft van het Oranje Fonds een financiële bijdrage ontvangen uit het programma Actief ouder worden. Dit programma is twee jaar geleden gestart om senioren te werven voor vrijwilligerswerk.

In Mill zijn vrijwilligers tussen de vijftig en zestig jaar geworven om senioren vanaf 65 jaar een nieuwe hobby te leren of juist te helpen deze te blijven uitvoeren. De hobby's die worden uitgevoerd zijn onder andere hout- en metaalbewerking, glas-in-lood, boetseren, bloemschikken, tekenen en schilderen. Jaarlijks zijn 2200 personen actief bezig in het centrum.

Doel van de Stichting is te voorkomen dat mensen op oudere leeftijd vereenzamen of buitengesloten worden. De Prinses maakt kennis met het bestuur en bezoekt de locatie waar de hobby's worden uitgevoerd.

De Stichting Boy 4-ever brengt jongeren met de meest uiteenlopende culturele achtergronden bijeen. Het Jongeren Informatie Punt is door de lange openingstijden ook een Jongeren Ontmoetings Plek geworden. Jongeren kunnen hier folders lezen - over bijvoorbeeld drugs - en vragen stellen zonder daarop aangekeken te worden. Daarnaast organiseren de jongeren op deze ontmoetingsplek allerlei activiteiten. Tafelvoetbaltoernooien, discussieavonden over actuele thema's, samen muziek maken, allemaal ter bevordering van onderling begrip en respect. In 2008 won de organisatie het Appeltje van Oranje welke zij uit handen van Prinses Màxima op Paleis Noordeinde ontvingen.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer ¤ 22 miljoen aan orrganisaties die de samenhang in de Nederlandse samenleving versterken. Het fonds is in 2002 opgericht en aangeboden aan de Prins van Oranje en Prinses Màxima. Zij zijn beschermpaar van het Oranje Fonds en gaan geregeld met het Oranje Fonds op werkbezoek om nader kennis te maken met gesteunde organisaties.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed