Talenten en vakmensen bijeen op beroepenevenement Skills Masters

18/02/2009 14:19

Skills Masters BV

Nationale vakwedstrijden, opleidingen en mbo-vacatures in Ahoy



Op 5, 6 en 7 maart vindt voor de vijfde keer Skills Masters plaats in Ahoy Rotterdam. Vele duizenden leerlingen en werkzoekende vakmensen bezoeken het evenement om zich te oriënteren op beroep, opleiding en werk. Skills Masters moedigt mensen aan werk te maken van hun talent. Talent dat ook getoond wordt door meer dan 300 kandidaten die tijdens het evenement strijden om het nationale kampioenschap in hun vak.

Drie onderdelen, vijf sectoren

Tijdens Skills Masters kunnen bezoekers zich oriënteren op een beroep, zijn of haar capaciteiten laten testen en op zoek gaan naar een concrete baan. Het evenement is overzichtelijk onderverdeeld in drie onderdelen:


1. Beroepenzone: met vakwedstrijden, demonstraties en doe-activiteiten;


2. Opleidingenplein: met praktijkgerichte opleidingen op allerlei gebied;


3. Arbeidsmarkt: met CV checks, talenttests en vele mbo-vacatures.

Vijf sectoren komen aan bod: Zorg & Welzijn, Economie & Handel, Groen, Techniek en Geüniformeerde beroepen. Aan de hand van deze sectoren wordt de bezoekers een duidelijke routing aangeboden. Dat geldt zowel voor de individuele bezoeker als voor de leerlingen die via het schoolprogramma aan het evenement meedoen. Er zijn al meer dan 8.000 leerlingen voor het schoolprogramma ingeschreven.

Nationale vakwedstrijden voor (v)mbo

Tijdens Skills Masters organiseren verschillende brancheverenigingen en kenniscentra hun nationale vakwedstrijden. Mbo-leerlingen strijden tegen elkaar om zich de beste vakman/vakvrouw van Nederland te mogen noemen. Dat leidt naar een felbegeerde plek in Team Nederland dat in september 2009 zal meedoen aan de WorldSkills in Calgary, Canada.

Ook zijn er wedstrijden op vmbo-niveau. In de finales van Skills Talents strijden maar liefst elf regionale teams uit heel Nederland tegen elkaar, die zich al hebben bewezen in de voorrondes. In diverse opdrachten laten laatstejaars vmbo'ers zien wat ze waard zijn .

Bundeling van krachten

Skills Masters wordt georganiseerd door Skills Netherlands en Ahoy Rotterdam en weet zich gesteund door het ministerie van OCW, het ministerie van LNV, de Provincie Zuid-Holland, de Gemeente Rotterdam, het UWV WERKbedrijf, de Kamer van Koophandel, stichting Volkskracht, het Instituut Gak en een grote diversiteit aan brancheorganisaties. Ook een aantal mediapartners heeft zich wederom aan Skills Masters verbonden: Metro, SLAM!FM en FunX.





http://www.skillsmasters.nl