De Haagse Hogeschool

Uitreiking eerste exemplaar special Taalbeleid op De Haagse Hogeschool

Op donderdag 5 maart a.s. overhandigt collegevoorzitter Pim Breebaart van De Haagse Hogeschool het eerste exemplaar van de special over taalbeleid van Levende Talen aan José Lazeroms, directeur-generaal primair en voortgezet onderwijs. Deze special is mede tot stand gekomen door financiële steun van de Nederlandse Taalunie en de sectie NT2 van Levende Talen.

Regelmatig is er sprake van opschudding over de taalvaardigheid van leerlingen en studenten. Taalbeleid en een doorlopende leerlijn taal staan momenteel zeer in de belangstelling. Voor de sectie Nederlands van Levende Talen was dit reden om een special over Taalbeleid uit te brengen. De special biedt een staalkaart van ervaringen met taalbeleid in het Vlaamse en Nederlandse onderwijs, van basisschool tot universiteit. Daarnaast geven enkele deskundigen in kortere stukjes hun visie op taalbeleid.

Tijdens de feestelijke én inhoudelijke presentatie van de special in De Haagse Hogeschool kunnen bezoekers tijdens ontvangst en borrel âproevenâ van een paar voorbeelden van taalbeleid. Programma 14.00 uur Ontvangst met een âamuseâ van taalbeleid 14.30 uur Introductie door: Margot de Wit, voorzitter sectiebestuur Nederlands van Levende Talen Toon van der Ven, voorzitter vereniging Levende Talen Maryse Bolhuis, De Nederlandse Taalunie 15.00 uur Overhandiging eerste exemplaar special Taalbeleid door Pim Breebaart, voorzitter College van Bestuur van De Haagse Hogeschool 15.15 uur Folkert Kuiken, bijzonder hoogleraar Nederlands als Tweede taal Universiteit van Amsterdam âNet zo vanzelfsprekend als fietsverlichtingâ 16.00 uur Slotact van Mc Philly Freriks âHet (Groot) Rapdictee (der Nederlandse taal)â 16.10 uur âProeverijâ van taalbeleid 16.30 uur Voortzetting âproeverijâ en borrel