Tweede Kamer der Staten Generaal

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi A. Verbeet, opent op donderdag 5 maart 2009 om 16.00 uur samen met de minister van Ontwikkelingssamenwerking, de heer Bert Koenders, de tentoonstelling `Unheard Voices'. Hierbij overhandigt de Voorzitter het rapport van de conferentie `Parlementarians take action for maternal and newborn health' aan minister Koenders. Deze conferentie, waaraan parlementariërs uit 32 landen deelnamen, werd van 26 november tot en met 28 november 2008 gehouden in het Tweede Kamergebouw.

De tentoonstelling "Unheard Voices' is ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2009 in het gebouw van de Tweede Kamer te zien. Het is een foto-expositie, gemaakt van en door twintig Afghaanse vrouwen en hun kinderen. Zij laten een uniek beeld van zichzelf zien en de horden die zij dagelijks nemen. De vrouwen vragen aandacht voor gezondheidszorg, water, onderwijs en levensonderhoud.

Na de officiële opening wordt het woord gevoerd door mevrouw Horia Mosadiq, een mensenrechtenactiviste uit Afghanistan.

Praktische informatie:
De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot vrijdag 24 april 2009.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur. Gebouw Tweede Kamer, ingang aan de Lange Poten 4, Den Haag. Belangstellenden dienen een legitimatiebewijs mee te nemen.