ProRail

Persbericht

26-02-2009

Herstel asfalt tussen Venedijk Noord en Slaper in Kampen

Donderdag 5 maart herstelt aannemer Dura Vermeer in Kampen op enkele plaatsen het asfalt vanaf Venedijk Noord tot de rotonde in De Slaper. De werkzaamheden starten om 09:00 uur en zullen omstreeks 13:00 uur zijn afgerond. Verkeersregelaars zullen in deze periode het verkeer in goede banen leiden.

Het asfalt is beschadigd door een combinatie van (bouw)verkeer en vorst in de afgelopen weken. Een reparatie is nodig om de kwaliteit van de weg en de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen. Â

Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.