Persuitnodiging Skills Masters

26/02/2009 16:24

Skills Masters BV

Op donderdag 5 maart wordt op feestelijke wijze de vijfde editie van het beroepenevenement Skills Masters geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb en staatssecretaris van Onderwijs Marja Van Bijsterveldt. De opening wordt opgeluisterd door twee spetterende dansoptredens van de Kunstbende en vervolgd door diverse interessante momenten tijdens en na de rondleiding over het evenement.

Op 5, 6 en 7 maart staat Ahoy Rotterdam in het teken van vakmanschap. Tienduizenden vakmensen, leerlingen en werkzoekenden, zullen naar verwachting Skills Masters bezoeken om zich te oriënteren op beroepen, opleidingen en vacatures.

Wij willen u van harte uitnodigen om bij de opening van dit evenement aanwezig te zijn.

Het programma is als volgt:

09.45u: Publieksopening met Marja van Bijsterveldt en Ahmed Aboutaleb, de Kunstbende en meer dan 2000 leerlingen.

10.00u: Rondleiding over het evenement met o.a. Van Bijsterveldt, Aboutaleb en Rotterdamse wethouder Leonard Geluk.

o Aboutaleb en Van Bijsterveldt zullen beide een beroep uitproberen en daarbij hun 'skills' laten zien

o Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de VO-raad, Stichting Platforms Vmbo en Skills Netherlands

o Aanbieding van de Colo-barometer door Colo aan Van Bijsterveldt

10.30u: VIP-opening

o Discussie met o.a. Van Bijsterveldt en Tweede Kamerlid Depla over opleiden in tijden van crisis en de vernieuwingen in het mbo.

Om 10.30 uur vindt bovendien de kick-off plaats van de Tj-tour van FNV Jong en krijgt een eerste klas van 15 scholieren hulp bij het invullen van het Tj-biljet.

In de bijlage treft u een uitgebreid overzicht van tijden, acties en aanwezige gasten van de bijeenkomsten op donderdagochtend 5 maart.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om bij de opening aanwezig te zijn, maar toch verslag willen doen over het evenement, dan bent u bij dezen eveneens van harte uitgenodigd om op een ander tijdstip het evenement te bezoeken.

Wij wijzen u ook op de mogelijkheid om de sluitingsceremonie op zaterdag (16.00-17.00) bij te wonen waarbij de winnaars van alle vakwedstrijden tijdens Skills Masters bekend zullen worden gemaakt.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.skillsmasters.nl