RTL Group

Het Zesde Zintuig - Plaats Delict' gaat stap verder

Het opmerkelijke en goed bekeken RTL 4-programma Het Zesde Zintuig - Plaats Delict keert vanaf donderdag 5 maart terug met een nieuwe aanpak. Dit keer geen competitie, maar een indrukwekkende samenwerking tussen de beste paragnosten uit voorgaande seizoenen. Dit team wordt ingezet om nieuw licht te werpen op misdrijven, waaronder onopgeloste moordzaken. Ze richten zich op het beantwoorden van vragen van nabestaanden en vragen die voor het politieonderzoek van belang zijn. Beau van Erven Dorens neemt de beste paragnosten mee in deze zoektocht naar antwoorden. De harde kern bestaat uit Peter, Tessa, Ingomar en Petra. Uiteraard worden ook andere paragnosten om hun expertise ingeschakeld.

In deze serie komen de paragnosten met een nieuwe visie op de nog steeds onopgeloste moord op Marianne Vaatstra. Ze duiken in de Brillenwinkelmoord en gaan een stuk verder en dieper dan in de voorgaande edities. In de eerste aflevering van Het Zesde Zintuig Plaats Delict behandelen de paragnosten de liquidatie op Gert Nijkamp, een moord die heel Nederland schokte. Nijkamp werd op 21 juni 2007 in Apeldoorn voor de school van zijn zoontje vermoord en het politieonderzoek in deze zaak is nog volop in gang. Daarnaast worden de paragnosten ingezet op een mysterieuze zaak in Rotterdam, waarbij Hannes van Schaften een paar maanden na zijn verdwijning door een shovel wordt opgegraven, vlakbij Rotterdam Airport.

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf donderdag 5 maart, tussen 21.30 en 22.30 uur.

rtl.nl/hetzesdezintuig

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal van de vier paragnosten volgt zo spoedig mogelijk. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.