Bonnefanten Museum Maastricht

Bonnefantenmuseum Maastricht

Henk Hofstede, Perry Blake ­ fotos Harry Heuts - Bonnefantemuseum

5 maart: Live in the Living 1 ­ Perry Blake (IERL) en Henk Hofstede (NL) De Ierse singer-songwriter Perry Blake komt deze avond exclusief optreden in Perry Blake Nederland. Hij speelde voor het laatst in Paradiso in 2001. Blake maakte een zestal




prachtige, melancholieke, soms rijk georkestreerde albums. Ook schreef hij voor Francoise Hardy (met een Grammy als gevolg). De intieme huiskamersetting is ideaal voor zijn ingetogen, warme manier van zingen.
Henk Hofstede, vooral bekend als zanger en boegbeeld van de Nits, is al jaren 'kind aan Henk Hofstede
huis' bij Live in the Living. De liedjes van de Nits en Hofstede's Nederlandstalige repertoire worden wel eens bestempeld als muzikale schilderijen, maar wat het werk vooral kenmerkt is speelsheid, melancholie en eigenzinnigheid. Als een echte `exile on main street' vervolgt Hofstede bovendien al jaren zijn eigen weg, hetgeen tot uiting komt in zijn werk als filmmaker, video-installatie-bouwer, decorontwerper en hoesontwerper. Het succes dat de Nits in de jaren tachtig hadden met liedjes zoals In the Dutch Mountains en Nescio heeft de groep internationaal stevig op de kaart gezet. Toch bleef de groep altijd dicht bij zichzelf en werden er hier en daar experimentele wegen ingeslagen. Voor Hofstede is het verzorgen van een intiem huiskamerconcert een verrijkende, verfrissende aanvulling op de grote theater- en zaalconcerten. Op 5 maart speelt en zingt hij zijn oorspronkelijke liedjes solo op piano en gitaar, in een kamer met een capaciteit van maximaal 80 bezoekers.