Hoogheemraadschap Delfland
* Infoavonden werkzaamheden kust gemeente Westland

Infoavonden werkzaamheden kust gemeente Westland

Projectbureau Delflandse Kust organiseert informatieavonden om bewoners te informeren over de werkzaamheden die plaatsvinden aan de kust van de gemeente Westland. Op 5 maart 2009 wordt een informatieavond gehouden in ontmoetingscentrum Irene aan het Prins Willem III-plein 4 in Ter Heijde. Op 11 maart 2009 kunnen belangstellenden terecht in De Noviteit in Monster, Kloosterlaan 31-33. Van 19.30 tot 21.30 uur is er een doorlopende informatiemarkt. Om 20.00 uur wordt een presentatie gehouden.

Werkzaamheden bij Arendsduin, 's-Gravenzande De 'zwakke schakel' Delflandse Kust wordt voor de komende vijftig jaar veilig gemaakt door extra duinen en extra breed strand aan te leggen. De huidige werkzaamheden worden deze lente en zomer voortgezet. Van 1 april tot 1 oktober 2009 wordt echter alleen gewerkt op de niet-toeristische delen van het strand, zodat de overlast voor recreanten beperkt blijft. Deze delen betreffen het strand ten zuiden van Ter Heijde en het strand bij Solleveld, ten noorden van Molenslag. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het opspuiten van zand. Daarnaast vinden werkzaamheden plaats voor de inrichting van de nieuwe duinen en het strand.

Tijdens de informatieavond informeert het projectbureau bewoners over de werkzaamheden en wat de gevolgen zijn voor de recreatie en toegankelijkheid van het strand. Op de informatiemarkt zijn medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden.

November 2008 startte de Combinatie Delflandse Kust (Van Oord en Boskalis) met de aanleg van een nieuw natuurgebied aan de kust van 's-Gravenzande en Hoek van Holland. Dit nieuwe duingebied is compensatie voor natuur die in de toekomst verloren kan gaan door Maasvlakte 2. Inmiddels zijn de werkzaamheden hiervoor bijna afgerond en wordt verder gewerkt aan de kustversterking. Naar verwachting zijn eind 2011 alle werkzaamheden aan de Delflandse kust gereed.