Gemeente De Bilt


Bouw Opgetogen Maartensdijk

Op 20 december 2007 is er tussen de projectontwikkelaar BEMOG en de gemeente een Koop/Realisatieovereenkomst ondertekend voor het project Opgetogen (voormalige gemeentewerf Maartensdijk).

Het terrein is volledig bouwrijp gemaakt en ook alle vergunningen zijn inmiddels onherroepelijk. Toch is tot op heden nog niet gestart met de bouw van de woningen. Dat komt omdat het afgesproken voorverkooppercentage van de vrije sector woningen nog niet is gehaald. Gelet op de huidige economische crisis, is het niet waarschijnlijk dat dit percentage op korte termijn wel wordt gehaald. Dit zou betekenen dat met het totale project (waaronder ook 20 sociale huurappartementen en 12 sociale koopwoningen) niet wordt gestart. Dit is voor iedereen een zeer onbevredigend gegeven.

De afgelopen maanden heeft er intensief overleg plaatsgevonden tussen gemeente, BEMOG en SSW, met als doel met elkaar te bekijken op welke wijze er toch met de bouw kan worden gestart.

Inmiddels is overeenstemming bereikt. De overeengekomen afspraken zijn vastgelegd in een zogeheten "allonge", een aanvulling op de op 20 december 2007 afgesloten Koop/Realisatieovereenkomst. Het nader invullen van de zogenoemde ABC levering van de gronden voor de voor de twee onder één kap woningen en een achtervang door de SSW, heeft geleid tot deze overeenkomst. Hierdoor kan alsnog op korte termijn worden gestart met de bouw van de woningen.

Uitnodiging

De ondertekening van deze aanvullende overeenkomst vindt plaats op donderdag 5 maart aanstaande. Namens de gemeente tekent wethouder A.J. Ditewig, namens SSW de heer A. van Zijl en namens projectontwikkelaar BEMOG de heer e. Bulder. De bijeenkomst vindt plaats om 15.00 uur in de werkkamer van wethouder Ditewig, locatie Jagtlust. U bent van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen.