Gemeente Reimerswaal


Cursus Duurzaam Ondernemen gaat van start


De cursus duurzaam ondernemen gaat 5 maart a.s. van start op het gemeentehuis Reimerswaal. Nadat burgemeester Huisman het startsein heeft gegeven gaan de deelnemers aan de slag met bijvoorbeeld het in kaart brengen van energiebesparingsmogelijkheden.

De gemeente vindt het belangrijk om ondernemers te stimuleren, die duurzaamheid willen betrekken in de bedrijfsvoering. De markt en de consument vragen steeds vaker naar een duurzaam product. Bovendien mag het draagvermogen van het milieu, ook in tijden dat het economisch minder gaat, niet uit het oog worden verloren. Met kleine slimme investeringen of dingen net even anders doen winst behalen voor de portemonnee en voor het milieu. Daar gaat het om. Dat is de kern van duurzaam ondernemen. Van elkaar leren en slimme oplossingen bedenken die een bijdrage leveren aan het oplossen van milieuproblemen, nu en in de toekomst.

Inmiddels hebben ruim 15 bedrijven zich ingeschreven, variërend van heel groot tot heel klein. Iedereen mag nadrukkelijk meedoen. Bent u ondernemer in Reimerswaal? Dan wordt ook u van harte uitgenodigd op 5 maart a.s. om 13.45 uur in het gemeentehuis. Er is nog ruimte voor een aantal extra deelnemers. U kunt zich aanmelden bij de heer Dobbelaer, telefoonnummer (0113) 395 397, email: m.dobbelaer@reimerswaal.nl. Voor meer informatie kunt u eveneens bij hem terecht. De kosten bedragen EUR 200,-- per bedrijf en de cursus wordt gegeven op 4 dagdelen in het voorjaar van 2009.

De gemeente doet trouwens zelf ook mee met de cursus. Op het gebied van duurzaamheid raak je namelijk nooit uitgeleerd.