CNV BedrijvenBond: sterkste schouders, zwaarste lasten 05/03/2009 11:52

CNV Bedrijvenbond "De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen," zegt Jaap Jongejan, voorzitter van de CNV BedrijvenBond. "Dat is de boodschap van onze leden, die we deze week hebben gesproken tijdens vakbondsbijeenkomsten in de regio's. Het zou onterecht zijn als de mensen die niet de veroorzaker zijn van de huidige crisis, de rekening krijgen. Onze leden willen concrete maatregelen om de werkgelegenheid te stimuleren in een centraal akkoord."

De CNV BedrijvenBond komt met een aantal concrete solidariteitsvoorstellen:
- Omdat AOW'ers geen indexatie krijgen over het pensioengedeelte, willen wij de AOW met dubbele inflatie verhogen, om zo hun koopkracht te behouden.
- Geen verhoging lokale belasting.

- Bonussen en opties moeten extra belast worden (dit geld komt ten goede aan koopkrachtbehoud AOW'ers).
- Fiscaal aanpakken van hoge inkomens. Alle inkomens boven Balkenende norm een extra belasting over de extra inkomsten van 60 procent.
- Geen akkoord zonder goede werkgelegenheidsafspraken, zoals; werkgaranties, regionale werkgelegenheidsafspraken en speciale aandacht voor jongeren.

Jongejan vindt verder dat er meer coördinatie en actie vanuit het kabinet moet komen: " Tot nu toe heeft minister Donner allemaal proefballonnetjes opgelaten (verhogen AOW leeftijd, nul lijn in loonafspraken) waarvan alle werknemers de dupe worden. Dit zorgt voor veel wantrouwen. Onze leden verwachten daadkracht van het kabinet. Minder gezeur over cijfers en daadkrachtige plannen om de werkloosheid tegen te gaan."





http://www.cnvbedrijvenbond.nl

http://www.cnv.net