Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 3 februari 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 27 januari 2009. Beslispunt: In te stemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Overeenkomst gemeenschappelijke regeling bijstand brandweer Amsterdam-Amstelland / brandweer Abcoude te wijzigen naar een convenant. Beslispunten: Akkoord te gaan. Gemeenschappelijke regeling bijstand brandweer Amsterdam-Amstelland/brandweer Abcoude te wijzigen naar een convenant. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Oefenjaarplan 2009 brandweer Abcoude. Beslispunten: Kennisnemen van het oefenjaarplan 2009 brandweer Abcoude. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Oefenlocatie Technische Hulpverlening (T.H.V.) brandweer. Beslispunten: Akkoord te gaan met oefenlocatie van de brandweer op het terrein van de Gemeentewerf. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Afsluiting tunnel Zuwe. Beslispunten:
1. De tunnel Zuwe af te sluiten gedurende de `ombouwperiodes' voor alle verkeer.
2. De tunnel Zuwe af te sluiten gedurende de aanleg van de nieuwe westbaan voor autoverkeer.
3. Met A2HoMa in overleg te treden over een mogelijke compensatie van de overlast.
4. De toestemming alsnog in te trekken indien dit overleg niet naar tevredenheid verloopt. B&W-besluit: Gewijzigd. Onder voorwaarde van financiële tegemoetkoming door A2HoMa om vervoersproblematiek door afsluiting op te kunnen lossen. Ook dient de communicatie over de vervoersproblematiek met het basisonderwijs uit Baambrugge opgestart te worden.
6. Advies van de commissie Bezwaarschriften inzake bezwaar tegen de sticker met adresgegevens op de GFT-bak. Beslispunten:
1. Het advies van de commissie Bezwaarschriften over te nemen en betrokkene in haar bezwaren niet- ontvankelijk te verklaren.
2. Niet over te gaan tot het vergoeden van de kosten die betrokkene heeft moeten maken voor de behandeling van het bezwaar. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
7. Mandaatbesluitenlijst d.d. 3 februari 2009. B&W-besluit: Mandaat punt 2, uitgeven standplaatsvergunning voor bepaalde tijd, wordt pas verleend als: Bij vergunningverlening dient afstemming te zijn met Openbare Werken gezien Centrumplan. In vergunningen dient als randvoorwaarde de tijdelijkheid en het intrekkingsrecht gezien toekomstige ontwikkelingen (Centrumplan, herindeling) voor het college een artikel te worden opgenomen.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Ontwerp structuurvisie buitengebied. Beslispunten:
1. Instemmen met het voorliggende ontwerp structuurvisie.
2. De inspecteur RO en de PPC in gelegenheid stellen op de ontwerp structuurvisie te reageren.
3. Dit concept vrijgeven voor inspraak met toepassing van afdeling 3.4 van de Awb. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Tijdelijke Kinderopvang Koppeldijk. Beslispunten:
1. Beantwoording van de zienswijzen in de vorm van Zienswijzennota Tijdelijke Kinderopvang Koppeldijk d.d. 3 februari 2009 vast te stellen;
2. Tijdelijke vrijstelling ten behoeve van de realisatie van de tijdelijke kinderopvang Koppeldijk te verlenen bij de bouwvergunning;
3. Aanvrager en indieners zienswijzen over de beantwoording en besluitvorming schriftelijk te informeren bij verlening van de bouwvergunning. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Revitalisering Bovenkamp. Beslispunten:
1. Het project Revitalisering Bovenkamp de projectstatus te geven.
2. Het projectplan Revitalisering Bovenkamp d.d. 28 januari 2009, incl. schetsontwerp, vast te stellen.
3. Opdracht te verlenen aan Advin Adviseurs en Ingenieurs voor het vervolgtraject.
4. Overeenkomstig toezegging de gemeenteraad hiervan in kennis stellen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Verkoop gemeentegrond Zand- en Jaagpad 1 en Rijksstraatweg 40. Beslispunten:
1. Akkoord gaan met het voorstel om de aangegeven grond te verkopen.
2. Akkoord gaan met de voorgestelde aanpak om tot verkoop te komen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Grondaankoop Hoogstraat 15. Beslispunten: Het aanbod tot aankoop van grond achter Hoogstraat 15 af te wijzen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
6. Huren grond t.b.v. brugbediening. Beslispunten:
1. Grond te huren ten behoeve van de stalling caravan bediening Botholsebrug en Stokkelaarsebrug.
2. Hiervoor 700,-- per jaar beschikbaar stellen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Convenant Vereniging Dorpsbelangen Baambrugge. Beslispunten:
1. Het door de Dorpsraad voorgestelde convenant voor kennisgeving aan te nemen;
2. de Dorpsraad uit te nodigen voor een onderhoud hierover. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Portefeuillehouder handelt naar bevindingen.
2. Verkoop appartement van het PMG aan de Abcouder Harmonie. Beslispunten: Onder verwijzing naar het mandaatbesluit van 9 december 2008 wordt voorgesteld in te stemmen met de gemaakte afspraken zoals verwoord in bijgaand gespreksverslag. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


3. Beheersvorm Serviceloket YourHome. Beslispunten: Het principe-besluit wordt genomen, dat de gemeente bestuurlijk zowel als financieel gaat participeren in de Stichting Abecenwalde en in dit kader voor 2009 een bedrag van 31.110,-- beschikbaar stelt. Aan de raad zal hiervoor een voorstel worden gedaan. B&W-besluit: Akkoord onder vermelding van aangeleverde toelichting op financiële dekking.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Toewijzingscommissie Meerbad. Kennisnemen van:
1. het verslag van de bijeenkomsten van de toewijzingscommissie Meerbad en
2. het resultaat van de loting. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Ondertekening brief m.b.t. Basisnet Spoor. Beslispunten: Te besluiten tot het mede-ondertekenen van een brief aan het ministerie van VROM om het Basisnet Spoor vast te stellen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 10 februari 2009. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 3 februari 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Vergunning verlenen voor afzetten straat in verband met hijskraan. Beslispunten: Gevraagde vergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 27-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Uitgeven standplaatsvergunning voor bepaalde tijd. Beslispunten: Vergunning voor bepaalde tijd verlenen voor het innemen van de standplaats hoek Hoogstraat/Markvelt zuid- en noordzijde voor de verkoop van ijs op zaterdagen en zondagen in de periode 14 maart t/m 11 oktober 2009. Mandaatbesluit d.d. 20-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten. Zie aanvullend b&w-besluit d.d. 3-2-2009, portef. burg., punt 7.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag reguliere bouwvergunning gewijzigd uitvoeren van aanlegvoorzieningen in het water t.b.v. verkeersregeling op het water, het Nauwe Gein ter hoogte van Voordijk 16-17-18, Abcoude. Beslispunten: Tekening in de plaats stellen van de tekening d.d. 2-6-2008 en achter de vergunning voegen. Mandaatbesluit d.d. 26-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten bedrijfsgebouw (Garage Petrogas) met twee opslagruimten, Rijksstraatweg 36, Baambrugge. Beslispunten: Toepassing geven aan artikel 3.23 Wet ruimtelijke ordening (buitenplanse ontheffing) om voornoemd bouwplan mogelijk te maken: a. het ontwerp-besluit publiceren in de VAR, b. het ontwerp met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter visie leggen, c. belanghebbenden gelegenheid geven om een zienswijze in te dienen, d. als er geen zienswijzen worden ingediend, de gevraagde bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 26-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag lichte bouwvergunning geheel vernieuwen garage/berging, Meerweg 13, Abcoude. Beslispunten: Toepassing geven aan artikel 3.6 lid 1 sub c van de (nieuwe) Wet ruimtelijke ordening om voornoemd bouwplan mogelijk te maken:
1. het ontwerp-besluit publiceren in de VAR,
2. de ontwerp-beschikking met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter visie leggen, en de aanvrager in kennis stellen,
3. belanghebbenden in de gelegenheid stellen om zienswijzen in te dienen, als er geen zienswijzen inkomen binnenplanse ontheffing en bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 26-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Aanvraag sloopvergunning slopen van het voorhuis, Rijksstraatweg 117, Baambrugge. Beslispunten: Sloopvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 27-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


5. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen houthok in zijtuin (legalisatie bestaand object), Voordijk 40-41, Abcoude. Beslispunten: Toepassing geven aan artikel 19 lid 3 WRO (kruimelgevallenregeling) om het houthok te legaliseren: a. het ontwerp-besluit publiceren in de VAR van 12-2-2009, b. het ontwerp met bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter visie leggen, c. de naaste buren informeren, d. indien er geen zienswijzen inkomen, kan met vrijstelling de bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 29-1-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.


---