Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 10 februari 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 februari 2009. Beslispunt: In te stemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten met inachtneming van een wijziging.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Onderzoeksruimte GGD Midden-Nederland. Beslispunten:
1. Instemmen met het incidenteel huren van de ruimte van Zuwe (in het gebouw van Westhoek Wonen) voor de onderzoeken, voor alle scholen.
2. In de 1e Burap voorstellen het budget van de GGD (maatwerk) met 1.300 te verhogen ten laste van de post onvoorzien. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. 2. Begroting en overzicht AMW 2008 Zuwe. Beslispunten:
1. Het overzicht begroting en productie 2008 voor kennisgeving aan te nemen;
2. goedkeuring te geven aan de prognose 2010. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag startsubsidie (ver-)nieuwbouw Dorpshuis Baambrugge. Beslispunten:
1. Op basis van aanbevelingen notitie BMC te kiezen voor het scenario waarin stichting Dorpshuis Baambrugge als bouwheer optreedt;
2. de raad te vragen een principebesluit te nemen om de startsubsidie te honoreren door het onder voorwaarden beschikbaar stellen van 500.000,-;
3. de grondaankoop te betrekken bij financiering ervan;
4. een additionele investeringssubsidie cultuurhuizen bij de provincie Utrecht aan te vragen. B&W-besluit: Aangehouden. Aanhouden totdat er bestuurlijk overleg heeft plaatsgevonden. 4. Regionale herbezinning uitvoering Wsw (Wet sociale werkvoorziening). Beslispunten:
· In afwachting van nieuwe wet- en regelgeving, de regionale fundamentele herbezinning over de uitvoering van de sociale werkvoorziening niet uitvoeren.
· Aan het Algemeen Bestuur van PAUW Bedrijven verzoeken om:
- bij de gebruikelijke ontwikkeling van de bedrijfsvoering rekening te houden met de lijn van het advies "Werken naar vermogen";
- zo mogelijk aan te sluiten bij de landelijke pilots in het kader van de voorbereiding van nieuwe regelgeving voor de sociale werkvoorziening. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Subsidieaanvraag Handje Helpen regio Utrecht 2009. Beslispunten: Subsidieaanvraag Handje Helpen regio Utrecht voor 2009 toekennen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Verzoek om samenvoeging. Beslispunten:
1. Het volkshuisvestelijke belang zwaarder te laten wegen dan het belang van de aanvrager.
2. Medewerking te verlenen aan het verzoek om samenvoeging van de woningen staande op het perceel Voordijk 50 en Voordijk 51 onder de voorwaarde van financiële compensatie in de reserve Volkshuisvesting. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 17 februari 2009. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 10 februari 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Plaatsen sandwichborden ter aankondiging van 3 evenementen in en rond de Dorpskerk in Baambrugge gedurende de jaren 2009 t/m 2013. Beslispunten: Ontheffing verlenen voor het plaatsen van borden ter aankondiging van 3 evenementen in en rond de Dorpskerk in Baambrugge onder de voorwaarden genoemd in de welstandsnota Breukelen, Loenen en Abcoude en gelet op de gemeentelijke herindeling alleen voor het jaar 2009. Mandaatbesluit d.d. 5-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Principeverzoek voor het plaatsen van een serre aan de zuidgevel van de woning Bijdorplaan 3 te Abcoude. Beslispunten: a. Geen medewerking verlenen aan voornoemd bouwplan wegens strijdigheid met artikel 30 van het vigerende bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Abcoude. b. De aanvrager middels een brief informeren. Mandaatbesluit d.d. 2-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag reguliere bouwvergunning tijdelijk oprichten van een ketenterrein ten behoeve van "Centrumplan Abcoude", voor een periode van twee jaar, Bovenkamp ongenummerd, ten oosten van Spoorlaan, Abcoude. Beslispunten: Toepassing geven aan artikel 3.22 van de Wet ruimtelijke ordening medewerking (procedure tijdelijke ontheffing) voor een periode van 2 jaar: a. het ontwerp-besluit publiceren in de VAR van 5-2-2009, b. het ontwerp met bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter visie leggen, c. belanghebbenden gelegenheid geven zienswijzen in te dienen, d. indien er geen zienswijzen inkomen, kan op grond van art 45 Woningwet tijdelijke bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 2-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Kapvergunningaanvraag diverse bomen. Beslispunten: Op 23 december is een verzoek om vergunning binnengekomen van de heer Bakker, medewerker gemeente Abcoude voor het kappen van 2 abelen, ingang Zr. Claassenhof vanwege terugkerende wortelopdruk, 1 berk Zr. Claassenhof 47 op verzoek van omwonenden, 1 els met herplant Holendrecht naast 8 vanwege overlast aangrenzende woning, 1 populier Nieuwe Amsterdamseweg en overige populieren fors insnoeien, 1 berk, 1 beuk en 3 essen bij Zilverschoon, 1 eik, 1 twee stammige en 1 goudes talud Zilverschoon t.o. Waterlelie, 1 es naast bruggetje tennis, van Voorthuysenhof, 1 twee stammige Metasequia Pr. Johan Frisostraat t.o. nr. 36 bij garages, 1 esdoorn H. de Vriesparkje achter Theo de Leeuwstraat vanwege ernstige inrottingen bovenin de kruin, 16 sierkersen van Tuyll van Serooskerkenstraat bomen zijn in slechte staat, 1 sierkers Doude van Troostwijkstraat voor nr. 61, boom is dood. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4:11.3 APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 15 januari 2009 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Mandaatbesluit d.d. 2-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.


---