Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 17 februari 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 6 februari 2009. Beslispunt: In te stemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 10 februari 2009. Beslispunten: In te stemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Duur ouderschapsverlof en ouderschapsverlofkorting. Beslispunten:
· Per 1 januari 2009 de duur van het ouderschapsverlof te verlengen met 13 weken onbetaald ouderschapsverlof. Hierdoor bedraagt de totale duur van het ouderschapsverlof 26 weken.
· Per 1 januari 2009 de ouderschapsverlofkorting los te koppelen van de levensloopregeling.
· De OR te informeren. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Autowrak door sloopbedrijf laten vernietigen. Beslispunten:
1. Het voertuigwrak te laten slopen.
2. Het slopen en weghalen van het voertuigwrak over te laten aan sloopbedrijf de Sluis te Amsterdam.
3. A. Bakker van de Buitendienst te machtigen het voertuig af te geven en de vereiste formulieren te tekenen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Aanvulling op de Rechtspositieregeling vrijwilligers bij de gemeentelijke brandweer. Beslispunten: Aanvulling op de Rechtspositieregeling vrijwilligers bij de gemeentelijke brandweer vast te stellen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
6. Vergoeding stembureauleden. Beslispunten:
1. De vergoeding voor de voorzitters en de leden stembureaus te verhogen van 100,00 naar
125,00.
2. De vergoeding voor de vervangende leden stembureaus te verhogen van 28,00 naar 30,00.
3. De vergoeding vast te stellen voor de hulpkrachten tijdens het tellen van de stemmen op 20,00. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
7. Veiligheidsanalyse Abcoude 2009. Beslispunten:
1. In te stemmen met de voorgestelde prioriteiten in de veiligheidsanalyse Abcoude 2009.
2. De raad te informeren over de prioriteiten in de Veiligheidsanalyse Abcoude 2009. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Woningcorporatie betrekken bij terugdringen woninginbraken.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Strijdig gebruik van het perceel Gein-Noord 32 te Abcoude. Beslispunten:
1. Aan betrokkene een dwangsom op te leggen van 150,- per week voor elke week dat niet aan de lastgeving tot het opheffen van het strijdig gebruik is voldaan, met een maximum van 3000,-.
2. Aan betrokkene een preventieve dwangsom op te leggen van 200,- per nacht dat overnacht wordt in het gebouw, met een maximum van 3000,-. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Bouwen zonder vergunning van berging naast Stigterhof 5 te Abcoude. Beslispunten: Het voornemen bekend te maken handhavend op te willen gaan treden tegen de zonder vergunning gebouwde berging in de zijtuin van Stigterhof 5 te Abcoude door middel van het opleggen van een last onder dwangsom van 150,- per week met een maximum van 3000,-. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Bouwen dakkapel op Koningsvaren 83 te Abcoude. Beslispunten: Aan betrokkene het voornemen bekend te maken om een dwangsom op te leggen van 150,- per week voor elke week dat niet aan de lastgeving tot het opheffen van de strijd met de dakkapellenregel is voldaan en voor elke week dat niet aan de lastgeving tot het opheffen van de overtreding van het verbod te bouwen zonder vergunning is voldaan, met een maximum van 3000,-. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Bouwkavel Bovenkamp 2. Beslispunten: Beslissing over uitgifte bouwkavel uit te stellen tot nader order. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Bedrijventerrein Hollandse Kade. Beslispunten: Niet over te gaan tot aankoop van de grond langs spoortracé, aangeboden door ProRail. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Onder aanvulling in brief van de door portefeuillehouder gemaakte opmerking.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Uitvoering huisvestingsprogramma 2008 aanpassing/uitbreiding Ichthusschool Baambrugge. Beslispunten:
1. In te stemmen met de uitvoering volgens de laagste offerte voor een bedrag van 108.463,--.
2. Akkoord te gaan met de aanvullende kosten voor de brandmeldinstallatie en de brandweereisen van totaal 27.915,02.
3. De vergoeding voor uitvoering van de aanpassing/uitbreiding vast te stellen op totaal 136.378,02.
4. De overschrijding van het beschikbare krediet ad 20.378,-- ten laste te brengen van de voorziening huisvesting onderwijs. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


2. Centrum Jeugd en Gezin. Beslispunten:
- Gezamenlijk optrekken met Breukelen, Abcoude en De Ronde Venen bij het realiseren van een CJG, zoals beschreven in bijgaande notitie;
- na inventarisatie van alle te verrichten werkzaamheden bepalen wat binnen het SUW-traject valt, wat de provinciale aanjager kan doen en wat wij als gemeenten zelf moeten doen;
- de optie overnemen van een mogelijk gezamenlijk aan te stellen extern projectleider aanstellen, de wethouders te mandateren hiertoe te besluiten en de kosten hiervan (maximaal 25.000) te verdelen op basis van inwoneraantallen;
- uitspreken ernaar te streven dat in het kader van de harmonisatie vóór 1 januari 2010 in alle vier gemeenten in ieder geval één (fysiek) CJG geopend is;
- de forumvragen van de raad 22-1-2009 over het CJG te beantwoorden volgens bijlage. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Verkoop appartementsrecht van het PMG aan de Muziekvereniging Abcouder Harmonie. Beslispunten: De raad in kennisstellen van de overeenstemming met het bestuur van de Abcouder Harmonie over de splitsingsakte en koopovereenkomst in de lijn van de overeenkomst met de Abcouder Harmonie van 7 november 2000. B&W-besluit: Gewijzigd. Raad hoeft niet in kennis gesteld te worden. Is reeds mondeling door wethouder tijdens raad/forum gebeurd.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Externe expertise Leisurecentrum. Beslispunten: Akkoord te gaan met het inschakelen van externe expertise op gebied van financiering. B&W-besluit: Aangehouden tot 24 februari 2009.
2. Nieuwe clubgebouw SCA. Beslispunten: Uitbetaling van 16.700,- aan SCA voor afbouw clubgebouw goed te keuren. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 24 februari 2009. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 17 februari 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Ontheffing parkeren voor standhouders van de markt. Beslispunten: Akkoord gaan met het verlenen van de aangevraagde vergunning. Mandaatbesluit d.d. 10-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag reguliere bouwvergunning voor het vergroten van een kapschuur waarvoor op 14-8-
2001 bouwvergunning is verleend, Velderslaan zonder nummer, Abcoude. Beslispunten: Toepassing geven aan artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) om een uitbreiding tot 150 m2 mogelijk te maken: a. het onwerp-besluit publiceren in de VAR, b. het ontwerp met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor een ieder ter visie leggen, c. indien er geen zienswijzen inkomen, bouwvergunning verlenen, d. aanvrager 3 maanden de tijd geven om de bestaande toestand aan de vergunning aan te passen. Mandaatbesluit d.d. 9-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten woonhuis (zijaanbouw), Torenlaan 37, Abcoude. Beslispunten: Met toepassing van artikel 3.6 lid 1 sub c van de Wet ruimtelijke ordening medewerking verlenen aan een binnenplanse ontheffing om het bouwplan mogelijk te maken: a. het ontwerp-besluit publiceren in de VAR, b. het ontwerp met bijbehorende stukken gedurende zes weken ter visie leggen, en belanghebbenden de gelegenheid geven een zienswijze in te dienen. c. Indien er geen zienswijzen worden ingediend, kan de bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 9-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag lichte bouwvergunning vernieuwen dakkapel op voordakvlak van woonhuis, Holendrecht 25, Abcoude. Beslispunten: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 9-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Aanvraag sloopvergunning slopen van het verenigingsgebouw Meerkoeten, Amsterdamse- straatweg 40, Abcoude. Beslispunten: Sloopvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 9-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Aanvraag sloopvergunning verwijderen van asbest nabij cv-ketel in een woning, Kerkstraat 44, Abcoude. Beslispunten: Sloopvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 9-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Verzoek om splitsing. Beslispunten: Medewerking te verlenen aan het verzoek tot het splitsen van een winkel en appartement op het perceel Stationsstraat 15 te Abcoude onder de voorwaarden dat voldaan wordt aan de eisen van de brandweer. Mandaatbesluit d.d. 9-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.


---