Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 24 februari 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 17 februari 2009. Beslispunt: In te stemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanbesteding De Winkelbuurt. Beslispunten: PRC opdracht te geven voor het verzorgen van de contractering van de gebiedsconcessie De Winkelbuurt. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Nieuw Gemeentelijk Rioleringsplan 2010-2015. Beslispunten:
1. Aan de Grontmij opdracht te verstrekken om een nieuw GRP op te stellen.
2. Een bedrag van 24.000 beschikbaar te stellen voor het opstellen van een GRP. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Plaatsen van een vaste viskiosk. Beslispunten: Geen medewerking te verlenen aan het plaatsen van een vaste viskiosk op de locatie hoek 't Markvelt/ Hoogstraat te Abcoude. B&W-besluit: Aangehouden totdat er duidelijkheid is over de inrichting van 't Markvelt (neutrale brief) en als overdrachtsdossier meenemen bij harmonisatie brief in het college. Advies commissie Bezwaarschriften inzake bezwaar tegen handhavend optreden tegen zonder bouwvergunning gebouwde berging. Beslispunten:
1. Het advies van de Commissie Bezwaarschriften over te nemen en betrokkene in zijn bezwaren ontvankelijk te verklaren en het bestreden besluit te herroepen.
2. De handhavingsprocedure voor wat betreft de bouw van een berging zonder vergunning in de voortuin te beëindigen.
3. Ds. Bleekerhof 27 te Abcoude voor wat betreft de bouw van een berging in de voortuin zonder bouwvergunning uit het WKPB-register te halen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Bezwaarschrift tegen bouwvergunning dakkapel Achter de Kerken 13. Beslispunten:
1. Betrokkene ontvankelijk te verklaren in zijn bezwaar.
2. Het bezwaar gegrond te verklaren.
3. Het bestreden besluit te herroepen (vergunning alsnog weigeren). B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


5. Aanvraag reguliere bouwvergunning het geheel oprichten van 2 nieuwe woningen, Gein-Zuid
57-58, Abcoude. Beslispunten:
1. Vrijstelling verlenen als bedoeld in artikel 19 lid 1 WRO .
2. Bouwvergunning verlenen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Stoppen Theater aan de Angstel. Beslispunten:
1. De toegezegde subsidie van 4000,- voor 2009 aan Theater aan de Angstel in te trekken;
2. deze middelen inzetten als additionele subsidie aan Ab-Art ten behoeve van het programmeren van jeugdvoorstellingen in het theaterprogramma 2009-2010. B&W-besluit: Voorstel gewijzigd: voorschot 50%, brief meer prikkelend.
2. Commissie t.b.v. samenstellen BKR-kunstcollectie. Beslispunten: De heren Willibrord Huijben en Niten Soer, en mevrouw Gay Jannette Walen te benoemen als commissieleden t.b.v. het samenstellen van een kunstcollectie. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Externe expertise Leisurecentrum. (Aangehouden 17-2 j.l.) Beslispunten: Akkoord te gaan met het inschakelen van externe expertise op gebied van financiering. B&W-besluit: Aangehouden tot 3 maart 2009.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 3 maart 2009. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 24 februari 2009

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van een schuur op het perceel Dorpsstraat 8 te Baambrugge. Beslispunten: Sloopvergunning verlenen onder bijgaande voorwaarden. Mandaatbesluit d.d. 17-2-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.


---