Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht, 05-03-2009

Auto in sloot; inzittende bekneld

RENSWOUDE Een 36-jarige man uit Ederveen raakte donderdag 5 maart omstreeks 04.05 uur gewond bij een ongeval op de Arnhemseweg.

Hij zat bekneld in een auto, bestuurd door een 33-jarige man eveneens uit Ederveen die ongedeerd bleef. Uit een blaastest bleek dat hij niet te veel had gedronken. In een flauwe bocht was de bestuurder in een slip geraakt, schampte een boom en kwam op de zijkant tot stilstand in de sloot. De brandweer bevrijdde de Edervener en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De auto raakte geheel vernield en werd weggesleept.

Pas op voor wisseltruc

VEENENDAAL De politie waarschuwt voor een man en een vrouw die oudere vrouwen op straat aanspreken en naar wisselgeld vragen. Daarbij wordt met handen gegraaid in de portemonnees van de slachtoffers en geld gestolen.

Dit overkwam een 74-jarige vrouw uit Veenendaal toen zij op De Sterke Arm door een man en een vrouw werd aangesproken. De vrouw miste hierna geld en deed aangifte op het bureau. De politie stelde een onderzoek in en hield aan de hand van het signalement een 27-jarige vrouw en een 25-jarige man, beiden uit Veenendaal, op woensdag 4 maart omstreeks 15.25 uur op verdenking van diefstal aan op Kerkewijk. Op het bureau bleek dat de 27-jarige vrouw nog een openstaande boete moest betalen.

De twee ontkenden de diefstal van geld. Na onderzoek en verhoor werden zij aan het eind van de middag in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Man vernield ramen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een 22-jarige man uit Alphen aan den Rijn is woensdag 4 maart aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling.

Na een melding omstreeks 19.40 uur dat er ramen werden vernield van een woning aan de Nassau Odijcklaan gingen agenten ter plaatse en stelden een onderzoek in. Zij constateerden dat van een woning inderdaad meerdere ramen waren vernield. Een getuige meldde dat dit was gebeurd door een man die daarna was weggereden in een personenauto.

Na kontakt met de 18-jarige bewoonster werd duidelijk dat de vernieling vermoedelijk was gepleegd door haar ex-vriend. Zij gaf een omschrijving van zijn signalement en diens auto waarop de politie in Alphen aan den Rijn werd gevraagd uit te kijken naar de man. Die wisten hem in Alphen aan den Rijn te traceren en hielden hem vervolgens aan. De man verklaarde de vernielingen gepleegd te hebben omdat hij het niet eens was met een telefoonrekening die zij in het verleden gezamenlijk hadden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Te diep in het glaasje gekeken

DOORN- Een 63-jarige man uit Winssen is woensdagmorgen 4 maart aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Om 09.10 uur kreeg de politie een melding van een getuige die een man slingerend over de Driebergsestraatweg zag rijden. De politie ging ter plaatse en hield de man staande. Uit de blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aanhouden en meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 390 ug/l. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drie aanhoudingen in drugsonderzoek

ZEIST - De politie heeft bij een inval in een woning een 65-jarige man uit Leusden, een 45-jarige man uit Den Haag en een 30-jarige vrouw uit Zeist aangehouden. De drie worden verdacht van handel in en bezit van verdovende middelen.

De inval vond woensdag 4 maart omstreeks 06.00 uur plaats. Daar sprake was van een vuurwapenindicatie, verrichtte een arrestatieteam de aanhoudingen die verder probleemloos verliepen. Bij de doorzoeking van de woning is een hoeveelheid drugs(cocaïne), geld en diverse gebruikers- en handelsattributen aangetroffen en in beslag genomen. Een vuurwapen werd niet aangetroffen in de woning.

De drie werden voor nader onderzoek en verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na opmaken van een proces-verbaal, werd de Leusdenaar in de loop van de middag in vrijheid gesteld. De 30-jarige vrouw en 45-jarige man zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek tegen hen wordt voortgezet.