Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 5 maart 2009

MAN GEARRESTEERD VOOR HUISELIJK GEWELD

Politiepersoneel van het district West heeft woensdagmiddag een 47-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. Rond één uur 's middags kreeg de politie een melding van mishandeling in een woning aan de Brederodestraat. Een 48-jarige vrouw was door haar man mishandeld. Hun 9-jarige zoontje was hier getuige van en tussen beiden gekomen.
De politie heeft de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.


* MASSAGESALON OVERVALLEN
De recherche van het district Noord is een onderzoek gestart naar de daders van een gewapende overval op een massagesalon aan de 's-Gravendijkwal.
Een aantal nog onbekende mannen kwam woensdagavond rond half negen het pand in, waar op dat moment de eigenaar, vier werkneemsters en later ook een klant aanwezig waren. Onder bedreiging van een vuurwapen werd er geld buitgemaakt.
De politie heeft na de overval een uitgebreid onderzoek ingesteld maar trof de overvallers niet meer aan. Het aanhouden van overvallers heeft de de allerhoogste prioriteit. In 2008 arresteerde de politie ruim 200 overvallers. Dit jaar zijn er inmiddels 20 verdachten van overvallen aangehouden.


* ILLEGALE AFGHANEN AANGEHOUDEN
Op dinsdag 3 maart jl. heeft de politie van het District Rotterdam West 6 illegale Afghanen aangehouden in de Lekstraat in Rotterdam. De Zeehavenpolitie en de Vreemdelingenpolitie doen nader onderzoek in verband met de mogelijkheid van mensensmokkel. Mensensmokkel is een vorm van georganiseerde criminaliteit waar de Politie Rotterdam - Rijnmond extra aandacht aan schenkt. De zes Afghanen waren met twee Engelse vrachtauto's naar Rotterdam gekomen en hadden zich verstopt in de palletbakken onder de vrachtauto's. Kennelijk was het zestal in Calais (Frankrijk) in de vrachtauto's geholpen met de bedoeling naar Engeland te reizen. Dit is een bekende manier van werken van bendes mensensmokkelaars. Waarschijnlijk zijn zij in de verkeerde vrachtauto gekropen en per ongeluk in Rotterdam uitgekomen.
Na onderzoek en verhoor zijn de illegalen in Vreemdelingenbewaring gegaan en worden zij uitgezet naar Afghanistan of Frankrijk. Ook de Engelse chauffeurs van deze vrachtauto's zijn aangehouden. Na onderzoek bleek dat zij niet langer als verdachte konden worden gezien en zijn zij in opdracht van de officier van justitie heengezonden. Ook de in beslag genomen vrachtauto's met lading zijn weer vrijgegeven.


* MAN AANGEHOUDEN EN HUISVERBOD NA POGING VROUW VAN BALKON TE DUWEN

Politiemensen van het district Zuid hebben woensdagavond een 49-jarige Rotterdammer gearresteerd voor zware mishandeling. Woensdagavond rond kwart voor zeven kreeg de politie de melding van huiselijk geweld in een woning aan de Wielewaalstraat. Ter plaatse bleek dat er in de woning onenigheid was ontstaan tussen de verdachte en zijn 47-jarige vrouw. De man wordt verdacht de vrouw te hebben mishandeld, op het balkon geduwd en haar van het balkon af te duwen.
Het slachtoffer begon te gillen waardoor omwonenden werden gealarmeerd. Getuigen hebben het slachtoffer uit de woning gehaald.
De verdachte werd gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht. Hij is in verzekering gesteld en heeft een huisverbod gekregen.