Saxion Hogescholen
BR>

do 05 maart 2009

Staatssecretaris Noordrijn-Westfalen bezoekt Saxion

"De beste mensen voor onze jongsten" - is de komende jaren het motto in Noordrijn-Westfalen. De kwaliteit van crèches en peuterspeelzalen moet verhoogd worden en gegarandeerd zijn. Het personeel van deze instellingen moet ook in Duitsland beter en grondiger worden opgeleid. Om die reden komt een delegatie van het parlement van de deelstaat Noordrijn-Westfalen samen met de Staatssecretaris voor generaties, gezin, vrouwen en integratie, mevrouw dr. Gierden-Jülich, op donderdag 5 maart naar Saxion in Enschede.

De Staatssecretaris bezoekt de opleidingen Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Hier laat zij zich informeren over de manier waarop bij Saxion de ontwikkeling van persoonlijkheid en vaardigheden vorm gegeven wordt. Vooral de in het Duits gegeven opleiding Sozialpädagogik speelt bij dit bezoek een belangrijke rol.

De opleiding Sozialpädagogik telt op dit moment ruim achthonderd Duitse studenten die na hun studie in onder andere de kinder- en jeugdopvang in Duitsland aan de slag gaan. De afgelopen jaren worden in deze beroepstak aan de medewerkers steeds zwaardere eisen gesteld, zodat ook in Noordrijn-Westfalen wordt overwogen om een academische opleiding voor groepsleiders in het leven te roepen.

De Staatssecretaris en haar delegatie spreken met managers, docenten en (oud)studenten van de opleidingen. Vooral die laatste groep kan verslag doen van hun persoonlijke ervaringen met de opleiding en over de wijze waarop deze daarna in de praktijk zijn toe te passen.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------