Lucky Day prijs van 25.000 euro valt in Amsterdam

05/03/2009 13:18

De Lotto

Een 71-jarige man uit Amsterdam heeft met Lucky Day 25.000 euro gewonnen. Hij zette 1,25 euro in op een lot met 8 cijfers. De gelukkige winnaar had alle 8 cijfers goed, wat bij Lucky Day betekent dat de winnaar 20.000 x zijn inleg wint.

De man speelt wekelijks mee met Lucky Day en altijd met andere nummers. "Meestal kies ik extreme getallen, dus alleen maar lage getallen of alleen maar hoge getallen. Deze keer had ik 8 getallen tussen de 1 en 15. Daarop viel dus deze prijs!" De man heeft nog geen speciale bestemming voor het prijzengeld. "Ik ben met pensioen, dus het prijzengeld vult dit mooi aan."

Lucky Day

Lucky Day is het dagelijkse kansspel van De Lotto. Lucky Day-spelers maken zes dagen per week kans op prijzen tot 4,5 miljoen euro. Hiervoor kiezen ze zelf het aantal getallen: minimaal 1 en maximaal 10. Elke dag worden er twintig getallen getrokken. De hoogte van de prijs is afhankelijk van de inleg en het aantal juiste getallen.

Iedereen wint met Lucky Day

Niet alleen Lucky Day-spelers winnen met Lucky Day, maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lucky Day komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van moedermaatschappij De Lotto in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen.