Gemeente Borsele

Samenwerking Borsele en Kredietbank Walcheren

De gemeente Borsele besteedt de schuldhulpverlening aan haar inwoners uit aan de Kredietbank Walcheren. Vandaag ondertekende wethouder Jan Zandee van Sociale Zaken en Huub van Klinken, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Kredietbank Walcheren, de officiële overeenkomst. De aanleiding voor de overeenkomst is dat het aantal mensen dat een beroep deed op schuldhulpverlening de afgelopen jaren groeide. Hoewel de Kredietbank Walcheren is gevestigd in Vlissingen, kunnen inwoners nog steeds terecht op het gemeentehuis in Heinkenszand.

Het bieden van schuldhulpverlening aan de inwoners die dat nodig hebben, is een verantwoordelijkheid van de gemeente. Doordat het aantal mensen dat een beroep deed op de schuldhulpverlening groeide en de kwaliteitseisen nog steeds toenemen, werd de uitvoering binnen de gemeente steeds moeilijker te realiseren. Op 18 november 2008 heeft het college van B&W daarom besloten de schuldhulpverlening aan de inwoners van de gemeente Borsele uit te besteden aan de Kredietbank Walcheren. De bank voert naast Borsele ook de schuldhulp uit voor de gemeenten op Walcheren en in Zeeuws-Vlaanderen.

Inwoners kunnen de aanvraag schuldhulpverlening gewoon op het gemeentehuis in Heinkenszand blijven indienen. Een medewerker van de afdeling Sociale Zaken vult samen met de cliënt een formulier in met basisgegevens. Dit formulier stuurt de gemeente dan door aan de Kredietbank Walcheren. Zij maken een afspraak voor een eerste gesprek. Dit gesprek vindt plaats op het gemeentehuis of in Vlissingen. Zijn beide plaatsen niet mogelijk, dan kan er eventueel een afspraak voor een huisbezoek worden gemaakt.