Groot Klimmendaal

Nieuw parkeerbeleid: oplossingen voor parkeerproblemen

Het nieuwe parkeerbeleid op het terrein van Groot Klimmendaal op de locatie Heijenoordseweg gaat in. Het doel van dit beleid is een langverwacht einde van de jarenlange parkeerproblemen en verkeerschaos op het terrein. Vooral revalidanten die autoafhankelijk zijn ondervinden veel hinder van de parkeerproblemen. Met diverse maatregelen wil Groot Klimmendaal de parkeerproblemen oplossen en daarmee het serviceniveau voor de revalidanten verhogen.

Borden
De meest zichtbare veranderingen zijn de verschillende borden die verschijnen op het terrein. Sommige zijn al geplaatst, andere volgen binnenkort. Aan de rand van het terrein van Groot Klimmendaal staan borden met `Eigen Terrein', waarop te lezen is dat dit terrein bestemd is voor bezoekers en medewerkers van Groot Klimmendaal en dat hier een wegsleepregeling van kracht is. Aan de rondweg op het terrein zijn dezelfde borden geplaatst.
Er komen ook duidelijke borden te staan bij de parkeerplaatsen die zijn bestemd voor revalidanten. Op deze manier wordt duidelijk dat die parkeerplaatsen alleen bestemd zijn voor revalidanten en niet voor medewerkers of externen op het terrein. Juist voor revalidanten is het erg belangrijk dat zij dicht bij de ingangen van de gebouwen kunnen parkeren, zodat zij niet teveel tijd kwijt zijn aan het zoeken naar een parkeerplaats en tijdig op hun afspraak aanwezig kunnen zijn. Bij de unit Kinderen zal een Kiss & Ride-zone worden aangegeven met bebording. Deze zone zal de doorstroming op het terrein bevorderen tijdens het brengen en halen van de kinderen aan het begin en einde van de ochtenden. Buiten de breng- en haaltijden om zijn deze plaatsen ook beschikbaar voor medewerkers.

Handhavingsmaatregelen
De borden komen er natuurlijk niet voor niets. Om het gewenste serviceniveau voor onze revalidanten te behalen en te behouden is een vorm van handhaving nodig. Daarom zullen bestuurders die fout parkeren een flyer onder hun ruitenwissers vinden met een waarschuwing en uitleg over het nieuwe parkeersysteem. Bij de tweede keer fout parkeren zal het voertuig op kosten van de bestuurder worden weggesleept.
We hopen met dit nieuwe parkeerbeleid de verkeerssituatie op het terrein sterk te verbeteren.