Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 05-03-2009

Politieagenten betrapen inbrekers op heterdaad

TILBURG: De Tilburgse politie betrapte in de nacht van woensdag 4 maart op donderdag 5 maart twee inbrekers op heterdaad. Het tweetal probeerde in te breken bij een supermarkt aan de Westmarkt. Getuigen belden de politie, waarna de arrestaties volgden.

Rond 01.45 uur meldden getuigen dat twee mannen bij de supermarkt bezig waren met een slijptol. Agenten waren snel ter plaatse en zagen dat er een ruit vernield was. Er was geprobeerd omd de achterliggende spijlen door te slijpen. De daders waren echter gevlogen. Een van hen (24 jaar) kon vrij snel worden ingerekend in de Jittastraat.
Diensthond Boy werd ingezet om het spoor van de andere dader te zoeken. 150 meter verderop had Boy letterlijk beet. In een haag van coniferen zat de tweede verdachte (32 jaar) verstopt. Hij liep bij zijn arrestatie een lichte verwonding op in zijn knieholte. Na medische behandeling in het ziekenhuis, vanwege een bijtwond, werd ook deze verdachte in het politiebureau ingesloten.
Het uit Tilburg afkomstige duo is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. De bedrijfsleider van de supermarkt heeft aangifte gedaan. Vermoedelijk waren de inbrekers uit op de tabaksvoorraad van de winkel.

Jongetje (10) tijdens oversteken geschept door automobilist

TILBURG: Een 10-jarige jongetje is woensdagavond 4 maart 2009 gewond geraakt bij een verkeerongeval. Het kind rende om 18.30 uur achter de stilstaande auto van vader om Broekhovenseweg op om over te steken. Hij hielp op dat moment zijn vader bij het bezorgen van pakketjes. De jongen werd daarbij aangereden door een 37-jarige Tilburgese
automobilist. De automobilist kwam vanuit de richting van de Ringbaan Zuid en reed in de richting van de Groenstraat. Het slachtoffer liep bij het ongeval een zware hersenkneuzing op. De betrokken automobilist werd gearresteerd omdat er alcohol in het spel was. De man moest mee naar het politiebureau, waar hij een ademanalyse onderging. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op van dit verkeersongeval.

Gestolen auto tegen de voorgevel

TILBURG: De politie werd woensdagavond 4 maart geroepen bij een aanrijding in de Akkerstraat. Rond 20.45 uur was daar een Citroën C2 tegen de gevel van een woning gereden. Aan het huis was daarbij lichte schade ontstaan. De drie inzittenden van het voertuig sprongen eruit en gingen er te voet vandoor. De reden van hun vlucht werd al snel duidelijk. Het bleek namelijk om een gestolen auto te gaan. Agenten stelden vast dat de bedrading onder de stuurkolom was doorverbonden. Ook was een van de portiersloten geforceerd.
Navraag wees uit dat het om een gestolen auto ging. De auto was kort voor het ongeval gestolen vanuit de St. Annastraat te Tilburg.

Politie confisqueert 5 kg softdrugs bij routinecontrole

TILBURG: Bij een routinecontrole van een personenauto stuitte de politie op een hoeveelheid softdrugs. De automobilist en zijn twee passagiers kregen woensdagavond 4 maart om 20.15 uur op de
Molenbochtstraat een stopteken. In eerste instantie werd er geen gevolg gegeven aan het stopteken. Uiteindelijk stopt het voertuig toch. Bij het openen van de portieren walmde er een henneplucht uit de auto. In eerste instantie probeerden de inzittenden de agenten om de tuin de leiden. Ze vertelden dat er een joint in de auto gerookt werd, wat overigens ook daadwerkelijk het geval was. De agenten keken desondanks nog even verder en lieten de kofferbak openen. Daar kwam vervolgens een doos gevuld met henneptoppen uit te voorschijn. Het totale gewicht bedroeg cira 5 kilo. Het drietal werd gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Het gaat om twee mannen (22 en 23) uit Tilburg en een 22-jarige man uit Poppel. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid.

Auto buit gemaakt bij woninginbraak

TILBURG: Bewoners van een huis aan de Olststraat ontdekten
donderdagochtend 5 maart om 06.20 uur een inbraak in hun huis. Bij de inbraak werden onder andere een tas met inhoud en de autosleutels meegenomen. De dader ging er vervolgens vandoor met de zwarte Opel Corsa, voorzien van het kenteken 60-PV- GV. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe de dader kans zag om de woning binnen te komen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Zij worden gevraagd om contact op te nemen via 0900-8844. De politie nam een aangifte op en liet de auto meteen internationaal signaleren als gestolen voertuig.

Brandstichting auto

GOIRLE: De politie gaat er van uit dat een personenauto aan het Bodepad in Goirle is aangestoken. De brand werd op donderdag 5 maart om 01.40 uur ontdekt. Ongeveer 3 weken geleden is er ook al getracht brand te stichten in de bewuste. De gedupeerde eigenaar heeft van allebei de brandstichtingen aangifte gedaan. Afgelopen nacht is de auto is door kortsluiting gaan rijden en tegen een schutting stilstand gekomen. Dit had tot gevolg
dat een deel van de schutting verbrand raakte. De politie stelt een onderzoek naar aanleiding van beide aangiften.