Gemeente Etten-Leur


Gemeente beraadt zich op verandering plan Trivium

In een bestuurlijk overleg op woensdag 4 maart 2009 tussen de gemeente en de ontwikkelaar, G. van Hemert Trivium BV, heeft de ontwikkelaar laten weten dat het voor hem bijzonder moeizaam is de financiering voor de realisatie van het sport- en leisurecentrum (inclusief zwembad, ijsbaan en sporthal) rond te krijgen, en er ernstig rekening mee te houden dat het plan in de huidige vorm niet gerealiseerd zal worden. De gemeente Etten-Leur beraadt zich nu op deze nieuwe ontwikkelingen.

De gemeente Etten-Leur heeft kennis genomen van de wens van de ontwikkelaar om een alternatief plan te realiseren. In het alternatieve plan komen de onderdelen Arctic en de ijsbaan zeer waarschijnlijk te vervallen. Voor de gemeente Etten-Leur betekent dit hoe dan ook een vertraging van de planvorming voor het Trivium. De gemeente zou per 1 september 2010 beschikken over een nieuw zwembad. De vertraging die nu optreedt, heeft dan ook betekenis voor andere projecten binnen de gemeente.

De schade die de gemeente hierdoor oploopt is nog niet geheel te overzien. Daarom moet de gemeente Etten-Leur nu gaan bekijken of het alternatieve plan daadwerkelijk een alternatief is. Dit gaat zeker een paar maanden duren omdat ook de detaillering in beeld gebracht moet worden. Daarnaast heeft de gemeenteraad kaders meegegeven voor het Triviumproject. De vraag of het alternatieve plan nog past binnen die kaders, moet met de gemeenteraad worden besproken.