Gemeente Dirksland


Rioleringswerkzaamheden in Dirksland

In het kader van de uitvoering van het Gemeentelijk Riolerings Plan (GRP) zullen de komende tijd de nodige rioleringen worden vervangen in Dirksland.

Het gaat hierbij om het vervangen van de riolering in Bloemendaal vanaf de Oudewei tot aan de Philipshoofjesweg en het renoveren van rioleringen gelegen in de diverse achterpaden nabij Bloemendaal (achter Gooi, Deurloo, Capellery, Bloemendaal enz.) Daarnaast zal in de Maannezee vanaf de Boezem tot ongeveer Maannezee nr. 9 een nieuw riool worden gelegd. Verder zal de riolering ook worden vervangen in het Poldersweegje en het Onderlangs. De riolering onder aan de Geldersedijk achter de woningen 15-77 en 24-32 zal ook worden gerenoveerd.

De rioleringen die zijn gelegen in diverse achterpaden en achtertuinen worden dus gerenoveerd. Dit gebeurt door het inbrengen van een zogenaamde kous. Na het inbrengen van deze kous en het uitharden ervan is de riolering weer even sterk als een nieuwe riolering. Er is bewust gekozen voor deze aanpak, aangezien het niet eenvoudig is deze rioleringen te vervangen. Alleen in Bloemendaal, Poldersweegje en het Onderlangs zal de bestaande riolering worden vervangen. Naast het vervangen van de hoofdriolering worden ook de huisaansluitingen tot aan de erfgrens vervangen. Nadat de riolering is vervangen wordt de bestrating tijdelijk in blokverband teruggelegd. Hierna zullen zeker een half jaar geen werkzaamheden plaatsvinden, zodat de nodige te verwachten zettingen van de aangevulde sleuven kunnen plaatsvinden. Daarna wordt overgegaan tot het herstraten. In het Poldersweegje wordt, na het leggen van de riolering een puinfundering aangebracht. Nadat de werkzaamheden in het Poldersweegje gereed zijn wordt een nieuwe asfaltlaag aangebracht.

De uit te voeren werkzaamheden zijn eind december 2008 aanbesteed en begin 2009 gegund aan BAM Wegen bv. Het leggen van de nieuwe riolering vindt in gedeelten plaats. Dit om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Volgens de huidige planning wordt 16 maart begonnen in Bloemendaal vanaf de Oudewei. Nadat de werkzaamheden in Bloemendaal en omgeving gereed zijn (ca. eind mei) is het Poldersweegje en de Geldersedijk aan de beurt. De werkzaamheden in het Onderlangs starten na de bouwvakantie. Zodra met het vervangen van rioleringen wordt begonnen worden omwonenden hierover enkele dagen van te voren op de hoogte gebracht.

Voor eventuele vragen kan contact op worden genomen met het taakveld weg- en waterbouw van de gemeente of met de uitvoerder op het werk.